We willen het liefst allemaal mooie lange wimpers, of dat nou met of zonder mascara is. Als je eigen wimpers langer zijn, dan krijg je natuurlijk ook met mascara nog een veel mooier resultaat. Gelukkig kun je op verschillende manieren je wimpers laten groeien, in dit artikel leg ik je uit hoe je dat doet!

Wimpers laten groeien? Heb geduld!

Je wimpers groeien na het toepassen van één van deze tips niet meteen als kool. De lengte van je wimpers zijn veelal genetisch bepaald, maar wat extra verzorging kan wel echt wonderen doen. Net als bij het groeien van je haar heb je de juiste vitamines nodig, maar ook de juiste verzorging, zodat je wimpers niet afbreken of uitvallen.

Wimpers laten groeien met een wimperserum

Een wimperserum is speciaal ontwikkeld om je wimpers te verzorgen en te stimuleren om langer te worden. Er zijn veel vrouwen die met wimperserum een indrukwekkend resultaat hebben behaald. Het geheim is dat je hem iedere dag trouw aanbrengt en dit wekenlang volhoudt. Dat vergt discipline, maar zorgt wel voor een oogverblindend resultaat.

Wimperserums bevatten natuurlijk allemaal andere ingrediënten, maar vaak zie je hier conditionerende ingrediënten in terug die de wimpers vanaf de aanzet versterken. Denk aan ingrediënten als biotine, maar ook vitamines, zoals vitamine B. Zo heb je bijvoorbeeld het populaire Revitalash serum, dat zelfs gebruikt wordt door royalty Meghan.

Mascara’s met wimperserum

Vind je een wimperserum alleen maar extra gedoe? Er zijn ook mascara’s met een wimperserum. Zo heb je een verzorgend effect en een mascara in één. Ik vind dit zelf heel fijn werken, omdat je mascara dan ook vaak beter blijft zitten dan over een wimperserum. Een voorbeeld hiervan is de Pupa Vamp! all in one mascara, die ik al eens eerder heb uitgetest voor een review.

Verzorg je wimpers goed

Gezonde lange wimpers beginnen bij een goede verzorging. Zorg er altijd voor dat je jouw mascara voor het slapengaan verwijderd en het liefst geen waterproof mascara gebruikt, zodat de mascara ook volledig van je wimpers af gaat. Waterproof mascara is ideaal, maar het is beter om dit te gebruiken als het echt nodig is, bijvoorbeeld in de zomer op het strand of bij het zwembad. Als je het te vaak gebruikt is dit slecht voor je wimpers, omdat je hem vaak niet zonder veel wrijven goed verwijderd krijgt.

Na het verwijderen van je make-up kun je je wimpers verzorgen met wimperserum of een fijne olie. Zo kun je met castorolie je wimpers laten groeien, maar geef je ze ook meteen de verzorging die ze nodig hebben. Hallo mooie zachte en verzorgde wimpers! Je kunt dit aanbrengen met je vingers, maar je kunt ook een mascaraborsteltje of wenkbrauwborsteltje gebruiken om dit zachtjes op je wimpers aan te brengen.

Verzorg jezelf goed

Gezond haar en gezonde wimpers beginnen van binnenuit. Het is belangrijk dat je gezond eet en voldoende water drinkt. Buiten dat kan het helpen om haarvitamines in te nemen of er rekening mee te houden dat je voldoende vitamine C, E en H binnenkrijgt. Als je goed gevarieerd eet, dan draag je hier vanzelf een steentje aan bij.

Conclusie: je wimpers laten groeien

Je wimpers laten groeien kun je zeker extra stimuleren door ze extra goed te verzorgen. Je zult ook merken dat je wimpers eerst een stuk steviger aan gaan voelen en daarna vervolgens steeds een stukje langer lijken te worden. Het kost tijd, maar hoe eerder je begint, hoe eerder je resultaat zult zien. Verzorg je wimpers dus goed, eventueel extra met een fijn wimperserum en let goed op dat je je wimpers niet afbreekt of beschadigd met make-up verwijderen, wimpers krullen of waterproof mascara!