Zelf heb ik enorm last van droge ogen. Iets wat ik merk bij het opstaan, maar ook bij het dragen van contactlenzen of tijdens het werk. Ik besloot daarom de Similasan oogdruppels voor droge ogen uit te proberen en vertel je er alles over in deze review.

Similasan oogdruppels

Similasan oogdruppels voor droge ogen

Similasan oogdruppels zijn verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen en gezondheidwinkels. Er zijn hierin verschillende soorten te vinden, zo heb je oogdruppels bij hooikoorts, computer ogen, rode ogen en (extreem) droge ogen. Zelf heb ik de Similasan droge ogen oogdruppels ontvangen die je ogen bevochtigen en kalmeren.

Je kunt deze oogdruppels gebruiken wanneer je last hebt van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen. Zo heb ik zelf bij het opstaan enorm last van droge en vermoeide ogen, waardoor ik niet fris en fruitig op kan staan. Ook krijg ik snel last van droge ogen wanneer ik mijn lenzen draag, maar gelukkig zijn deze oogdruppels ook te gebruiken voor contactlensdragers. Het klinkt dus veelbelovend en daarom heb ik de oogdruppels de laatste tijd uitgebreid getest.

De verpakking

Similasan oogdruppels voor droge ogen review

Allereerst wil ik het even hebben over de verpakking. Zelf heb ik geregeld beautyproducten gehad met een los pipetje, maar dat is toch altijd een gedoe. Je pakt vaak veel, het druppelt er soms vanzelf al uit en het werkt gewoon niet gemakkelijk. Bij deze oogdruppels heb je ook een soort pipetje, maar deze zit gewoon vast aan het flesje. Dit pipetje is zacht, waardoor je het flesje op zijn kop kunt houden en in het pipetje kunt knijpen voor een druppeltje. Op die manier kun je fijn werken en wordt het geen kliederboel.

Verder is de verpakking duidelijk en overzichtelijk. Je vindt er alle informatie die je nodig hebt. Zo lees je op de verpakking dat je het product meerdere keren per dag mag gebruiken en per keer 1 à 2 druppels mag gebruiken per oog. Het flesje bevat ongeveer 10 milliliter en is dus vrij klein. Alleen het product is na opening 3 maanden houdbaar en daardoor kun je het flesje gegarandeerd opmaken, zonder een restant te moeten weggooien.

Similasan oogdruppels voor droge ogen review

Ik heb de Similasan oogdruppels op mijn nachtkastje staan en dit is tegenwoordig het eerste wat ik ’s ochtends doe. Ik heb soms echt moeite met het openen van mijn ogen en dat is niet altijd vermoeidheid, maar vaak alleen droge en vermoeide ogen. Als ik mijn ogen ’s ochtends meteen druppel voel ik me meteen een stuk frisser en ben ik sneller klaar om uit bed te gaan.

Dit is voor mij eigenlijk de voornaamste reden om de oogdruppels te gebruiken, maar ook één van de redenen dat ik al aan mijn tweede flesje bezig ben. Ik vind het een fijn idee om mijn ogen zo de verzorging mee te geven die ik nodig heb, aangezien ik ook geregeld zachte lenzen draag.

Wanneer ik lenzen draag heb ik al snel last van droge ogen. Ik heb hiervoor al verschillende lenzen getest, maar blijf er eigenlijk standaard last van houden. Ik doe mijn lenzen daardoor niet te lang in en voorheen druppelde ik soms bij met lenzenvloeistof. Aangezien dit niet altijd even gemakkelijk is, bijvoorbeeld tijdens een dagje weg, vind ik deze oogdruppels wel een uitkomst. Wanneer ik een dag op pad ga met mijn lenzen in, neem ik dit product vaak mee om tussendoor te kunnen druppelen als mijn ogen erg droog zijn.

Conclusie

Voor mij zijn deze oogdruppels echt een uitkomst. Ik sta er ’s ochtends mee op en druppel vaak halverwege de dag nogmaals, zeker wanneer ik lenzen draag. Ik had voorheen met mijn lenzen dat ik wel eens wazig zag doordat mijn ogen zo droog waren, maar met deze druppels is dat zo voorbij. Daarnaast kom ik hierdoor ’s ochtends gemakkelijker uit bed en zijn de vermoeide ogen verleden tijd!

De Similasan oogdruppels voor droge ogen zijn verkrijgbaar in de drogisterij, gezondheidswinkel of de webshop voor €10,80.