LED-gezichtsmaskers zijn helemaal hot op dit moment! Beroemdheden als Victoria Beckham, Julia Roberts en Kourtney Kardashian weten wat de huid behandelen met LED-stralen voor je kan doen en zijn helemaal fan. De FOREO-groep tilt met het nieuwe merk FAQ Swiss huidverzorging naar een geheel nieuw niveau. Zo kun je met de nieuwe FAQ 200 lijn deze gewilde spa-ervaring gewoon vanuit huis proberen. In dit artikel ga ik verder in op wat LED-gezichtsmaskers precies zijn en wat de voordelen zijn van deze ultieme at home gadgets!

Meer over FAQ Swiss

FAQ Swiss is gespecialiseerd in anti-verouderingsbehandelingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van apparaten met de meest baanbrekende technologieën om de huid te verjongen en te herstellen. Bij FAQ Swiss zijn, net als bij het moederbedrijf FOREO, onderzoek en technologie key om specifieke huidproblemen aan te pakken. Zo kunnen de producten oplossingen bieden met professionele resultaten, zonder dat we daarvoor de deur uitmoeten, of onze dagelijkse routine moeten aanpassen.

Na de lancering van de FAQ 100 serie met innovatieve gezichtsverjongingstechnologieën, lanceert FAQ Swiss nu de opvolger: de nieuwe FAQ 200 lijn. deze bestaat uit de FAQ 201 en de FAQ 202, twee nieuwe generatie siliconen LED-maskers. Deze LED-maskers voor het gezicht geven je de professionele resultaten die je nodig hebt, maar dan vanuit je eigen huis.

Wat zijn LED-gezichtsmaskers?

Wie had gedacht dat die wijze ruimteverkenners van NASA iets zouden bedenken om onze huidproblemen aan te pakken? Dat LED-technologie helpt bij het aanpakken van huidproblemen werd door hen ontdekt. Met behulp van LED-golflengten die gelijkmatig in de huid doordringen, geven ze je gezicht de behandeling die je zoekt zonder te porren en prikken. De technologie heeft verschillende voordelen en iedere LED-kleur en golflengte heeft zijn eigen werking op de huid. Zo helpt het bij het zichtbaar verminderen van fijne lijntjes, rimpels, onzuiverheden en roodheid door het effectief stimuleren van de cellen in de verschillende huidlagen. Geen wonder dat LED-gezichtsmaskers tegenwoordig zó populair zijn!

Wat maakt de FAQ Swiss LED-gezichtsmaskers anders?

FAQ Swiss lanceert FAQ 200 lijn: een nieuwe generatie LED-maskers

Je hebt misschien al vaker LED-gezichtsmaskers voorbij zien komen, of bent benieuwd wat het verschil is in werking met professionele LED-gezichtsmaskers of behandelingen bij een schoonheidsspecialist. Niet ieder LED-masker werkt hetzelfde en ik leg je graag uit wat het verschil is. De FAQ 200 lijn is een nieuw stukje technologie.

De vaak veel duurdere maskers bieden geen effectieve dekking voor het gezicht. In tegenstelling tot andere LED-maskers die zich slechts op een paar specifieke gedeelten van het gezicht focussen, verspreiden de FAQ 200 LED-maskers het licht gelijkmatig over de gehele huid in het gezicht. Dit wordt gedaan via 600 geoptimaliseerde lichtpunten, waardoor de LED-golflengten elke millimeter van de huid en de cellen daaronder kunnen bereiken.

Bovendien is het masker super licht en voel je hem haast niet meer zitten, waardoor je gewoon door kunt gaan met datgene waar je mee bezig was. Het masker is namelijk getest op 10.000 verschillende gezichten voor lancering, zodat de vorm perfect aansluit bij het gezicht! Na gebruik kun je het masker gemakkelijk schoonmaken, laten drogen en weer opladen via USB.

Wat zijn de kenmerken van de FAQ 200 LED-maskers?

 • Gelijkmatige lichtdekking
  De LED-maskers hebben 600 optimaal geplaatste lichtpunten die zowel verticaal als horizontaal licht uitstralen tot 3000 lichtpulsen per minuut. Zo kan het LED-licht gelijkmatig het gehele gezicht bereiken en de huid gelijkmatig doordringen.
 • Flexi-fit siliconen
  Het masker is gemaakt van ultra-hygiënische en niet-poreuze zachte siliconen. Hierdoor is het niet alleen heel eenvoudig schoon te maken en resistenter tegen microbiële besmetting, maar zorgt het er ook voor dat het masker zich comfortabel en effectief aan ieders gezicht kan vormen. Dit zorgt ervoor dat elk deel van je gezicht dezelfde concentratie LED-licht ontvangt.
 • Full-spectrum LED-lichttherapie, inclusief NIR
  FAQ Swiss maakt gebruik van de meest geavanceerde technologie met 8 verschillende golflengten, samengesteld uit NIR (Near Infrared) en 7 kleuren LED. De 7 verschillende golflengten zijn als verschillende kleuren zichtbaar, waarbij iedere kleur/golflengte een andere huidlaag stimuleert en andere voordelen heeft. NIR is onzichtbaar voor het blote oog en helpt tegen fijne lijntjes, rimpels, slappe huid en pigmentatie door de zon.
 • Voorgeprogrammeerde behandelingen 
  Welk huidprobleem je ook wilt aanpakken, er is een behandeling voor in de FAQ Swiss app, of gebruik het FAQ masker eenvoudig met één druk op de knop. (De FAQ 201 heeft geen mogelijkheid om met de app te verbinden, dus heeft deze voorgeprogrammeerde behandelingen niet).
 • Slim Zwitsers ontwerp
  Ultralicht, uiterst hygiënisch en geheel draadloos, met een open oogontwerp en een antislip hoofdband om het LED-masker op zijn plaats te houden. Daarnaast bevat het een effectieve beschermrand rondom de ogen, voor optimale veiligheid.
 • Snel en effectief
  De FAQ 201 en 202 hoeft slechts 5 tot 15 minuten per dag, 3 – 5x per week gebruikt te worden voor optimale resultaten.

Van welke 7 kleuren LED maakt FAQ gebruik?

 • Rood: vermindert de tekenen van veroudering voor een jonger uitziende huid. De gecombineerde werking van rode LED-lichttherapie en NIR-infrarood helpt cellen om energie op te laden en leidt tot een verhoogde productie van fibroblasten. Dit zijn de kernen van bindweefsel die collageen produceren.
 • Blauw: vermindert de zichtbaarheid van onzuiverheden en puistjes.
 • Paars: vermindert de zichtbaarheid van hyperpigmentatie en ouderdomsvlekjes.
 • Cyaan: kalmeert de geïrriteerde huid.
 • Geel: vermindert roodheid en kalmeert de huid.
 • Oranje: revitaliseert en maakt de huid wakker voor een gezonde glow.
 • Groen: verheldert een doffe teint en egaliseert de teint.

Kies je voor de FAQ 201 of 202?

De FAQ 200 lijn heeft, zoals besproken, twee verschillende versies: de FAQ 201 en de FAQ 202. De twee maskers bevatten beide de voordelen, maar er zijn enkele verschillen te ontdekken. Zo is de FAQ 201 minder duur, maar heeft deze ook minder opties als het gaat om de LED-golflengten/kleuren. Daarnaast kun je de FAQ 201 niet koppelen aan de app, waarmee je gemakkelijk kunt kiezen uit voorgeprogrammeerde behandelingen. Hieronder staan alle specificaties per type nog eens op een rij.

FAQ 201: anti-aging led mask

Met rode, groene en blauwe LED-kleuren helpt dit ultralichte en draadloze masker om je huid te verjongen in enkele minuten, maar vermindert hij ook de zichtbaarheid van onzuiverheden, puisjes, hyperpigmentatie en ouderdomsvlekjes. Gemaakt van flexi-fit siliconen, vormt hij zich naar de vorm van je gezicht, zodat hij de gehele huid goed bedekt. Beweeg vrij rond en geniet van een LED-gezichtsbehandeling – altijd en overal.

FAQ 202: advanced anti-aging led mask

De FAQ 201, maar dan nog uitgebreider! Ultra-licht, draadloos, en gemaakt met flexi-fit siliconen om zich naar de vorm van het gezicht te vormen, om de gehele huid goed te bedekken met het LED-licht. FAQ 202 beschikt over 8 verschillende golflengtes, waaronder NIR, om tekenen van veroudering en de andere huidproblemen aan te pakken. Beweeg vrij rond en geniet van spa-niveau LED-gezichtsbehandelingen, met één druk op de knop op het apparaat of in de app.