De Maybelline lash sensational sky high mascara is een ware hype op social media. Je hebt vast de ene na de andere advertentie voorbij zien komen en vraagt jezelf misschien af of de mascara écht zo goed is. In deze Maybelline sky high mascara review test ik het voor je uit. Zo weet je precies of dit de mascara is waar je naar op zoek bent, of dat je beter de hype kunt overslaan.

De beloftes van de Maybelline sky high mascara

De beloftes van de Maybelline sky high mascara

De Maybelline sky high mascara is een nieuwe mascara in de Lash Sensational lijn. Door de zwarte verpakking met glimmende roze letters, waarvan de stijl ook wordt doorgetrokken over de rest van de verpakking, is het absoluut een eyecatcher in het make-up-schap. Deze mascara heeft een flexibele kunststof borsteltje, die in een punt loopt om zelfs de kleinste wimpers in je ooghoek te bereiken.

Beloftes als oneindige lengte, vol volume en een intens zwarte finish, maken me ontzettend nieuwsgierig naar het effect van deze mascara. De nadruk bij de Maybelline sky high mascara ligt op het creëren van sky high wimpers. Dit doet Maybelline in deze mascara met behulp van bamboe-extract, zodat je wimpers eindeloos lang worden zonder ze te verzwaren. Dat betekent des te meer volume en dat willen we natuurlijk allemaal!

De mascara is verkrijgbaar in meerdere varianten. Dit is de Cosmic Black met intens zwarte pigmenten voor meer diepte en glans, maar je hebt ook nog de Very Black en de Very Black waterproof, deze zijn te herkennen aan de roze verpakking.

De vorm van het borsteltje

Het eerste wat me opviel aan het borsteltje van de mascara, is dat hij een beetje schuin loopt. Het lijkt hierdoor bijna alsof hij in de verpakking gebogen is. Daarnaast loopt het mascaraborsteltje in een punt, waardoor het borsteltje aan de bovenkant een stuk smaller is. De combinatie van het gebogen borsteltje en de puntige vorm zorgt ervoor dat je perfect iedere wimper kunt bereiken.

Zelf ben ik altijd een groot fan van de kunststof mascaraborsteltjes. Ze zijn wat steviger, waardoor je mooie gesepareerde wimpers krijgt. Daarnaast kun je ook wat meer druk zetten om die extra krul en volume te bereiken. Ook het feit dat dit borsteltje gebogen is maakt het heel fijn. Je hoeft de mascara daardoor minder vaak te verplaatsen en raakt al in één keer een groot gedeelte van je wimpers.

Maybelline sky high mascara review

De Maybelline mascara is ontzettend prettig in gebruik. Zelfs bij het eerste gebruik pakt het borsteltje precies de hoeveelheid die je nodig hebt om je wimpers van een laag mascara te voorzien. Zo heb je bij een nieuwe mascara niet steeds een te dikke laag op je wimpers, die niet meer te corrigeren valt. De mascara werkt dankzij het borsteltje heel nauwkeurig, maar je brengt hem ook gemakkelijk en snel aan. Je geeft je wimpers meer lengte en volume, terwijl je ze tegelijkertijd mooi uit elkaar houdt.

Het resultaat mag er absoluut wezen. Je kunt de lengte voor mijn gevoel blijven opbouwen met deze mascara! Zeker voor een mascara die goed geprijsd is, vind ik dit een fantastisch resultaat. Wel kunnen je wimpers gedurende de dag een beetje van de volume verliezen, wat waarschijnlijk alsnog door het gewicht van deze lengte komt. Verder blijft deze mascara de hele dag goed op zijn plaats, overleeft hij een paar tranen prima en gaat ook het verwijderen erg gemakkelijk. De mascara komt er met het verwijderen in één keer goed af.

Conclusie: is de mascara de hype waard?

Is de Maybelline sky high mascara nu echt de hype waard? Ik vind persoonlijk van wel! Dit is één van de drogisterij mascara’s die absoluut een mooi effect geeft. Hij maakt je wimpers lang, volumineus en blijft goed zitten. Ondanks dat het geen waterproof is, hoef je niet bang te zijn dat hij na een (huil)bui al meteen onder je ogen zit. Bovendien heeft deze mascara een adviesprijs van €18,99, maar is deze mascara door de vele aanbiedingen vaak goed geprijsd, waardoor je hem al onder een tientje kunt scoren. Wat mij betreft absoluut een aanrader en een mascara die ik blijf gebruiken!

>> Shop de Maybelline sky high mascara bij Bol.com, Notino.nl en Lookfantastic.