Een fijn budget merk voor scheermesjes is absoluut Flamingo. Deze scheermesjes zijn al verkrijgbaar vanaf €6,99 en daarna kun je hetzelfde scheermes blijven gebruiken met de navulmesjes. Alleen scheren de mesjes fijn en is het een aanrader? In deze Flamingo scheermes review vertel ik je er alles over!

Het merk Flamingo

het merk flamingo

Flamingo is sinds 2021 verkrijgbaar in Nederland, maar twee jaar daarvoor opgericht in de Verenigde Staten. Hier heeft het merk in twee jaar 4 miljoen scheermesjes verkocht. Dit is niet voor niets. Het merk heeft zich namelijk voor de oprichting al gericht op vrouwen en hun scheerproblemen. Ze wilde een hoge kwaliteit scheermes ontwikkelen, die zonder problemen te gebruiken is. Inmiddels is hun collectie ook uitgebreid met andere ontharingsproducten, zoals scheerschuim en waxstrips.

Het mooie is dat Flamingo altijd 1% van de omzet apart zet. Dit gedeelte gaat naar goede doelen die zich inzetten om vrouwen te helpen om een gezonde, positieve en liefdevolle relatie met zichzelf op te bouwen. Het geld gaat o.a. naar goede doelen als PERIOD en The Female Lead.

Stijlvolle en kleurrijke bundels

Het Flamingo scheermes komt in twee stijlvolle en kleurrijke bundels. Zo heb je de bundel Pomelo & Silver en Taro & Rose Gold. De ene variant is met de koraalachtige kleur ontzettend opvallend en heel leuk voor de zomer. Waar de andere variant een stuk subtieler is en luxueuzer overkomt. Bovendien zit er bij de bundel een handige houder, waarmee je ze door middel van een zuignap kunt ophangen in de badkamer. Deze zuignap blijft op gladde tegels gemakkelijk zitten.

De scheermesjes liggen fijn in de hand. Het handvat van de scheermes is vanuit een ergonomisch oogpunt verzwaard, maar het scheermes in zijn geheel voelt licht aan. Door het rubberen handvat heb je veel stabiliteit tijdens het scheren en glijdt hij (zelfs als hij nat is) niet zo snel uit je hand.

Het materiaal voelt allemaal echt heel degelijk aan en je voelt zeker de hoge kwaliteit die ze beloven! Dit zie je bijvoorbeeld ook terug in de verpakkingen. De verpakkingen zijn allemaal leuk en stijlvol vormgegeven, maar zijn ook nog eens duurzaam. Zo zie je bijna geen plastic terug en is het overgrote deel gewoon van papier en karton. Zo zijn de verpakkingen ook heel gemakkelijk te openen en hoeft er geen schaar aan te pas te komen.

Mijn Flamingo scheermes review

Flamingo scheermes review

Het complete uiterlijk van het Flamingo scheermes heeft me al overdonderd, maar doet het scheer-resultaat dat ook? Ik vertel je graag in deze Flamingo scheermes review hoe mijn ervaring is met de scheermesjes.

De mesjes zelf worden in Duitsland geproduceerd en zijn gemaakt van Zweeds staal. Het kopstuk bevat in totaal vijf mesjes, waardoor je zoveel mogelijk haartjes in één keer bereikt. Verder is de kop flexibel en volgt hij daardoor op een fijne manier de rondingen volgt. Verder heeft het mesje ook een soort gedeelte met een laagje zeep aan de bovenkant, die het mesje net wat soepeler over de huid laat glijden. Het mesje is super scherp, maar door zachtjes over de huid te gaan snijd je jezelf niet. En hij is zelfs na meerdere scheerbeurten nog goed te gebruiken.

Flamingo scheermes review

Door het soort zeepje op de kop van het Flamingo scheermes glijdt het mesje als het ware over de huid en heb je niet per se een scheerschuim nodig. Wel vind ik hierdoor het kopstuk vrij groot, zeker aangezien dit ook doorloopt langs de randen. Hierdoor heb je aan de zijkant al een flink stuk dat geen scheermes is, waardoor sommige plekjes in je bikinilijn toch wat lastiger te bereiken zijn. Mijn voorkeur gaat dan toch uit naar een iets compacter mesje, waarbij ik zelf eventueel nog een scheerschuim of shaving bar gebruik.

Wel moet ik zeggen dat het Flamingo scheermes verder heel fijn is in gebruik. Hij is heel flexibel, waardoor hij gemakkelijk en snel over je lichaam glijdt. Zo vergeet je minder vaak de lastigere plekken en krijg je een ontzettend glad resultaat. Ik heb met dit scheermes niet vaak gehad dat ik een baan was vergeten. Hij is natuurlijk ook heel fijn qua budget. Dat maakt het een stuk minder pijnlijk om nieuwe scheermesjes aan te schaffen.

Behoort Flamingo tot de beste scheermesjes voor vrouwen?

Flamingo scheermes review

Ik denk zeker dat Flamingo het heeft behaald om tot één van de beste scheermesjes voor vrouwen te behoren. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is ontzettend goed. De scheermesjes zien er leuk uit, werken fijn en scheren je huid ontzettend glad. En dat laatste is natuurlijk precies wat je wilt.

Het enige verbeterpunt voor mij zou zijn om de kop aan de zijkanten smaller te maken, zodat je ook de laatste haartjes in je bikinilijn bereikbaar zijn en je deze minder makkelijk overslaat. Verder sla je namelijk niet snel iets over met dit mesje, omdat hij goed scherp is en de kop maar liefst bestaat uit vijf mesjes.

Het Flamingo scheermes is verkrijgbaar voor €6,99 bij Etos.