Een andere blush die ik de laatste tijd heb uitgetest is Essence the blush, het zusje van the highlighter. Deze blush is een klassieke verpakking gestoken en ik ga uittesten of deze voor mij wel tot de klassiekers behoort.

Essence the blush

Essence the blush review (10 befitting)

The blush is de vervanger voor de matte blush die eerder in Essence collectie te vinden was. Deze nieuwe blush heeft een hele zachte poedertextuur die je gemakkelijk aan kunt brengen en op kunt bouwen voor een mooie intense kleur. Daarnaast is de blush gemakkelijk te blenden, zodat het resultaat wel heel subtiel blijft. In totaal zijn er maar liefst 6 verschillende kleuren beschikbaar: 10 befitting, 20 bespoke, 30 breathtaking, 40 beloved, 50 blooming en 60 beaming.

De verpakking is eigenlijk hetzelfde als die van the highlighter. Ik vind hem zelf heel leuk vormgegeven en krijg er echt een beetje dat old skool gevoel bij. Ook vind ik het patroontje in de blush erg leuk, want zoiets geeft toch net dat beetje extra’s. Het is een simpele verpakking, maar dat maakt hem bij deze blush juist af.

De swatch van 10 befitting

Essence the blush swatch in 10 befitting

Van de zes kleuren heb ik de eerste kleur ’10 befitting’. Het is een oudroze kleur die bij de eerste swatch heel zacht overkomt, maar die je echt sterk op kunt bouwen. Zo varieert hij van heel licht tot fel en opvallend. De blush is mat, maar heeft wel een heel klein subtiel glinstertje erin verwerkt. Ik vind het persoonlijk een hele mooie warme kleur. Hij is erg leuk om je wangen wat meer kleur te geven, iets wat ik zelf zeker af en toe kan gebruiken!

Het resultaat met Essence the blush

Essence the blush review (10 befitting)

BAM! Hallo, blush. Ik hou van dit soort blushes die je op kunt bouwen, waardoor de kleur heel goed zichtbaar wordt. Mijn huid kan, zeker in de winter en het begin van de lente, erg bleek zijn. Daarom vind ik het fijn om lekker veel kleur mee te geven en dat is met deze blush heel goed te doen. Mocht ik dit een dagje niet zo erg nodig hebben, dan kan ik hem ook altijd nog heel subtiel aanbrengen, waardoor hij bijna niet opvalt. I love it.

Doordat de blush mat is vind ik het resultaat heel mooi en natuurlijk. De blush blijft daarnaast ook mooi op zijn plaats en blijft de gehele dag goed zichtbaar. Zelf vind ik dit een groot pluspunt, want ik hou er niet van om dit soort producten gedurende de dag nog een keer bij te werken. Ik denk dat deze kleur bij veel lichte huidskleuren erg goed zal staan, ik vind dat hij ook veel voor mijn ogen doet en me echt een warmere uitstraling geeft.

Conclusie

Voor mij mag de Essence the blush zeker in het lijstje met klassiekers. Ik vind de kleur heel erg mooi en de blush geeft me een fijne warme uitstraling. Daarnaast kun je gemakkelijk zelf bepalen hoe sterk je de kleur wilt opbouwen. Zo bouw ik hem het liefst zo donker mogelijk op, maar gebruik jij hem misschien liever heel subtiel. Het is een fijne budget blush die ik er de komende tijd veel bij ga pakken, zeker nog tot ik een beetje ben bijgekleurd door de zon.

Essence the blush is voor €2,60 verkrijgbaar bij Notino.nl.