Highlighter is absoluut één van mijn favoriete make-up producten. Ik kan bijna niet meer zonder en geen feestje is voor mij compleet zonder een flinke dosis glitter. Essence the highlighter heeft de klassieke Essence verpakking, maar of de kleur ook in de boeken mag als een klassieker lees je hier!

Essence the highlighter

Budget make-up

De Essence the highlighter is een highlighter met een poedertextuur. De textuur is enorm zacht en blend daardoor heel gemakkelijk op de huid. Je kunt deze highlighter opbouwen voor een krachtiger effect of het gewoon subtiel houden met één simpele swatch. Essence the highlighter bevat allemaal kleine subtiele glansdeeltjes voor een zachte en frisse look. De highlighter is verkrijgbaar in twee kleuren: 10 heroic en 20 hypnotic.

De verpakking van de Essence the highlighter is enorm herkenbaar. Dit zijn de verpakkingen waar jaren geleden ook de poeders en oogschaduw van Essence in verkrijgbaar waren. Wat ik persoonlijk heel erg mooi vind is dat de highlighter een leuk patroon heeft waar ook de naam van het product in terugkomt. Door de doorzichtbare verpakking en de zwarte letters op precies dezelfde plek heeft dit een soort schaduweffect.

De swatch van 10 heroic

Essence the highlighter review

Van de twee highlighters test ik in deze review de kleur ’10 heroic’. Het is een champagne-kleurige highlighter met veel kleine glinsters. Hij is subtiel, maar je kunt hem wel laagje voor laagje voorzichtig opbouwen. Ik denk dat dit heel gemakkelijk is voor als je een highlighter snel too much vindt. Wat me meteen opviel is dat deze highlighter echt ontzettend zacht is, waardoor hij ook heel gemakkelijk uitblend. Op die manier kun je gemakkelijk een beetje highlighter aanbrengen en dit zachtjes uitvegen voor een heel natuurlijk effect.

Het resultaat met Essence the highlighter

Resultaat highlighter

De kleur komt op mijn huid vrij koel over en ik denk dat daarom de warmere kleur (20 hypnotic) mij beter zou staan. Het resultaat is heel subtiel, maar deze kun je zo ver opbouwen als je zelf wilt. Persoonlijk vind ik hem bij veel lagen wel te zwaar worden, waardoor het geen mooi resultaat geeft. Dit verbaast me een beetje, want ik was heel enthousiast over het Essence crystal power blush & highlighter palette en deze is ook ontzettend gepigmenteerd. Dit is wat mij betreft wel een heel groot verschil in kwaliteit!

Misschien komt het doordat de kleur toch iets te koel voor mij is en ik van een flinke dosis glitters houdt, maar ik denk dat er mooiere en gepigmenteerdere highlighters te vinden zijn in dezelfde prijsklasse. Wel moet ik zeggen dat ik de zachte textuur heel erg fijn vindt en dat je het effect mede daardoor heel natuurlijk over kunt laten komen. Alleen mijn favoriet is het helaas niet.

Conclusie

Essence the highlighter review

De Essence the highlighter behoort voor mij helaas niet tot een nieuwe klassieker. Van mij mag een highlighter wel wat zwaarder zijn en meer gepigmenteerd, dus ik zou persoonlijk toch eerder voor iets anders gaan. Alleen mocht je een highlighter juist snel te zwaar vinden en graag een zacht subtiel effect willen, dan kun je zeker eens kijken of deze budget highlighter iets voor jou is.

De Essence the highlighter is verkrijgbaar voor €2,59 bij Kruidvat, Etos en Trekpleister.