Kristallen staan bekend om de hoeveelheid kleur en glans. In het Essence crystal power blush & highlighter palette komt dat ontzettend goed naar voren. De kleuren ogen intens en bevatten allemaal een flinke dosis glitters. In deze review laat ik je de swatches zien, het resultaat en vertel ik je wat ik van dit palette vind.

Blush & highlighter palette

Essence crystal power blush & highlighter palette review

Het Essence crystal power blush & highlighter palette komt uit de herfst- en wintercollectie van het merk. Het palette bevat twee blushes in de kleuren superpower (bes) en inner happiness (abrikoos) en twee highlighters in de kleuren glowing energy en shine bright. De glowing energy highlighter is een poeder highlighter voor een zachte glow en shine bright is een romige highlighter met hele opvallende glitters. Je kunt de blushes combineren met de highlighters of ervoor kiezen om de kleuren los te dragen.

De verpakking

De blushes en highlighters zitten verpakt in een stevige kartonnen verpakking met een goede magnetische sluiting. De buitenkant is leuk vormgegeven met een leuk mozaïekpatroon in de kleuren van de make-up in het palette. Verder heeft hij glimmende zilveren lijnen en tekst die het geheel afmaken!

De binnenkant is vrij simpel, maar hierin komen wel de zilveren accenten weer terug. Het palette heeft een grote spiegel en de blushes en highlighters hebben een groot oppervlak, waardoor je er gemakkelijk met een blush kwast bij kunt. Het nadeel is wel dat na één keer gebruik de poeder al loskomt en bij de volgende keer openen een beetje verspreid ligt, waardoor de witte binnenkant snel vuil wordt, maar ook korreltjes zich mengen met de andere kleuren.

Swatches

Essence crystal power blush & highlighter swatches

Van links naar rechts: glowing energy, superpower, shine bright en inner happiness.

De swatches van het Essence crystal power blush & highlighter palette zijn enorm intens en er komt bij één swatch al een ontzettend krachtige kleur tevoorschijn. De highlighter glowing energy had ik op het eerste zicht wel een stuk warmer verwacht, maar dit is een champagne-achtige kleur. Verder vind ik de bessen kleur (superpower) op het eerste zicht ontzettend mooi, maar ik ben wel benieuwd hoe deze vrij donkere kleur zou staan als blush. De laatste twee kleuren zijn subtiel en met name de highlighter lijkt me al meteen een pareltje voor feestjes!

Het resultaat

Essence crystal power blush & highlighter palette swatches

Van links naar rechts: glowing energy, superpower, shine bright en inner happiness.

Wauw, wat een prachtig resultaat! Ik vind de kleuren erg intens, warm en ze zijn heel fijn om mee te werken. Je hoeft je kwast echt maar één keer in de poeder te deppen voor een mooie resultaat. De crème highlighter breng ik trouwens het liefst aan met mijn vingers, zodat je heel precies en gemakkelijk kunt werken.

Glowing energy vind ik persoonlijk een hele mooie champagne highlighter en voor zo’n budget product echt een topper. Ik ga deze de aankomende tijd vast en zeker nog heel veel dragen.

Superpower vind ik wel heel intens. Hij is voor mijn lichte huid heel donker, maar ik denk dat deze in de (na)zomer op een gebruinde huid wel een stuk mooier naar voren komt. Dit vind ik persoonlijk de minst mooie kleur uit het palette.

Shine bright is, zoals ik al had verwacht, echt een hele mooie highlighter voor een feestje of een avondje uit. Het zijn eigenlijk heel veel kleine glitters op een rij en ik hou daar wel van! Deze highlighter is ook heel mooi om over een matte blush of oogschaduw aan te brengen voor wat extra glow.

Inner happiness is mijn favoriete poeder uit dit palette! Deze blush is heel subtiel en kun je inderdaad perfect omschrijven als abrikoos. Volgens mij is dit een hele neutrale kleur, want die oranje pastelkleur die je normaal bij abrikoos ziet, zie je hier totaal niet in terug. Het lijkt wel of de kleur erg warm is, maar de zilveren shimmer dit weer een beetje koeler maakt.

Conclusie

Essence crystal power review

Wat een budgettopper is dit! Ik ben heel blij met het Essence crystal power blush & highlighter palette. Drie van de vier kleuren ga ik zeker de aankomende tijd heel veel gebruiken. De kleuren zijn intens, blijven de hele dag goed zitten en brengen gemakkelijk aan. Het nadeel vind ik dat de kleuren een beetje uitvallen in het palette, waardoor de witte verpakking snel een rommeltje wordt. Verder is de kleur superpower voor mij wel heel intens, maar qua pigmentatie heb je daarom juist absoluut niets te klagen.

Het Essence crystal power blush & highlighter palette is verkrijgbaar voor €5,99 bij Etos, Kruidvat, Trekpleister en Notino.