De Clinique iD is een huidverzorgingssysteem die je zelf kunt samenstellen. Je kiest zelf hoeveel hydratatie je nodig hebt en op welk huidprobleem je precies wilt focussen. Voor deze Clinique iD review heb ik de moisturizing lotion+ in combinatie met het blauw booster concentraat uitgetest.

Hoe werkt het?

Clinique iD review: moisturizing lotion+ & blauw booster concentraat

Het Clinique iD systeem bestaat uit een hydratatiebasis en een booster concentraat. Voor de hydratatiebasis heb je keuze uit de moisturizing lotion+, de oil-control gel, de hydrating jelly en sinds kort zelfs de moisturizing BB-gel. De moisturizing lotion+ uit deze Clinique iD review is er speciaal voor de droge huid en met deze crème wordt de huid de gehele dag door gehydrateerd.

Voor het booster concentraat heb je keuze uit een concentraat tegen irritatie (groen), poriën en een ongelijkmatige huidstructuur (blauw), onregelmatige teint (wit), vermoeidheid (oranje) en lijntjes en rimpels (paars). Hier heb ik gekozen voor de blauwe cartridge tegen poriën en een ongelijkmatige huidstructuur. Met deze test op de Clinique website kwam dit huidprobleem bij mij naar voren.

Je krijgt wanneer je je bestelling plaatst of de Clinique iD aanschaft de twee onderdelen los verpakt. Het enige wat je hoeft te doen is uitpakken en het booster concentraat in de hydratatiebasis te plaatsen. Het booster concentraat heeft een pompsysteem, waardoor je nu iedere keer bij het aanbrengen een mengsel krijgt van hydratatie en de oplossing tegen jouw huidprobleem.

Clinique iD review

Het mengsel komt dus met één pompje al meteen op je vinger. Van tevoren meng ik zelf het liefst het mengsel nog even door elkaar, omdat ik af en toe het idee heb dat het niet helemaal door elkaar gemengd is. Zelf vind ik één pompje trouwens ook voldoende om mijn gehele gezicht in te smeren. De moisturizing lotion+ is echt vrij vettig en heel voedend voor de huid. Voor mijn wangen, die een stuk droger zijn, vind ik hem heel fijn. Alleen ik vind hem voor mijn voorhoofd, die wat vettiger is, eigenlijk te voedend. Hij blijft daar dan ook de gehele dag op mijn huid liggen.

Zelf heb ik ook de Clinique iD getest met de hydrating jelly en ik vond deze toch een stuk beter bij mijn huid passen. Deze trok snel in, bleef niet op mijn huid liggen, maar liet mijn huid niet te strak of droog aanvoelen. Die was precies goed en daarom gaat mijn voorkeur daar de volgende keer weer naar uit!

Om het resultaat van het booster concentraat goed te kunnen laten zien heb ik twee foto’s van voor en na het gebruik van deze crème naast elkaar gezet. De eerste foto is voor het gebruik van de Clinique iD en de tweede foto is na twee maanden gebruik van het product. Ik vind dat je heel goed kan zien dat mijn poriën zijn verkleind en ook dat de roodheid is afgenomen. Je ziet zeker nog wat plekjes zitten, maar mijn huid oogt wel een stuk rustiger. Ook vind ik dat je op mijn gezicht een mooie glow ziet, waar ik persoonlijk heel blij van word. Oftewel het blauwe booster concentraat heeft me in ieder geval veel goeds gedaan en ik denk dat het resultaat in combinatie met een andere concentratiebasis nog veel mooier zou zijn.

Conclusie

De Clinique iD heeft me absoluut verrast. Ik zie veel resultaat van het booster concentraat en door de verschillende combinaties vind ik het ook heel leuk om ze uit te testen. Zo kun je toch ontdekken welke combinatie het beste bij jou past en als je deze hebt gevonden kan dat heel veel goeds doen voor je huid.

De moisturizing lotion+ is voor mijn huid op dit moment te verzorgend en te vettig, maar voor de hele droge huid kan dit een hele fijne verzorging zijn. Hij laat je huid zeker een stuk minder trekkerig aanvoelen en je huid blijft de hele dag verzorgd aanvoelen. Zelf gaat mijn voorkeur toch uit naar de hydrating jelly, omdat deze lekker snel intrekt. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe deze bij mij zou werken in combinatie met het blauwe booster concentraat.

De Clinique iD is nu met 25% korting verkrijgbaar bij Douglas!