Als je houdt van glanzende verzorgde lippen, dan is deze lipstick van Essence echt wat voor jou! In deze Essence perfect shine lipstick review laat ik je de kleur ’05 perfect plan’ zien en vertel ik je of deze lipstick een must have is.

Essence perfect shine lipstick

De Essence perfect shine lipstick is een lipstick uit de herfst- en wintercollectie. Deze lipsticks liggen waarschijnlijk nog maar heel even in de winkel, maar ik vond hem zeker nog de moeite waard om mee te nemen in een review. De Essence perfect shine lipstick is volgens het merk een echte alleskunner. De lipsticks zijn sterk gepigmenteerd, aangenaam om te dragen en verzorgen tegelijkertijd je lippen met vitamine E en sheaboter. Het is een romige glanzende lipstick, die gemakkelijk over je lippen glijdt en ze laat stralen.

Essence perfect shine lipstick review

De Essence perfect shine lipsticks zitten verpakt in een mooie opvallende rosé gouden verpakking. Ook de verpakking glanst, waardoor het eigenlijk meteen al duidelijk is dat het ook om een glanzende lipstick gaat. Zelf blijf ik rosé goud een hele mooie kleur vinden en hij matcht ook mooi bij de kleuren van de lipsticks. Verder is de vormgeving van de verpakking heel simpel, maar ik vind het een heel leuk detail dat de achtergrond van de naam donker is gemaakt, zodat de naam glanzend naar voren komt!

De swatch van 05 perfect plan

Essence perfect shine lipstick swatch 05 perfect plan

Ik heb de kleur ’05 perfect plan’, dit is één van de zes lipsticks uit deze serie. Het is een mooie glanzende rood-roze tint en hij is aan de vrij donkere kant. De glans komt op deze foto niet heel erg naar voren, maar hij heeft zeker een flinke dosis shine! Daarnaast glijdt hij echt over mijn arm heen en voel je direct de hele romige zachte structuur van de lipstick.

Het resultaat met de Essence perfect shine lipstick

Essence perfect shine lipstick review 05 perfect plan

Hier zie je de Essence perfect shine lipstick in de kleur 05 perfect plan op mijn lippen. Ik heb de laatste tijd veel nude gedragen, dus moest even wennen aan de wat donkere kleur. Toch is de lipstick, mede doordat hij rustig op te bouwen is, heel draagbaar. Hij geeft je look en je gezicht echt wat extra’s, zonder een heel zwaar effect. Door de glans geeft het eigenlijk een heel natuurlijk lipbalm idee, zeker omdat ik van mezelf ook vrij donkere lippen heb.

Ik moet zeggen dat de lipstick verbazingwekkend goed vind zitten. Zeker als je het vergelijkt met de Essence lipsticks die ik op dit moment in mijn collectie heb. De lipstick overleeft meerdere drankjes prima, maar na een maaltijd zou ik hem persoonlijk altijd even bijwerken. Voor zo’n verzorgende lipstick ben ik echt onder de indruk, want hij blijft zonder problemen ongeveer 4 uur op zijn plaats. Verder voelen je lippen ontzettend verzorgd aan, zelfs als de lipstick van je lippen af is.

Conclusie

Essence lipstick review

De Essence perfect shine lipstick in nummer 5 is wat mij betreft een hele geslaagde kleur. Ik heb zelf de afgelopen jaren heel veel naar de matte nude tinten gegrepen, maar ik moet zeggen dat dit echt een heel mooi effect geeft! Het ziet er toch een stuk frisser en natuurlijker uit, dan een matte lipstick en geeft je lippen ook dat fijne verzorgde gevoel. De lipstick blijft niet heel de dag zitten, maar toch houdt hij het altijd minimaal 4 uur vol. Wat mij betreft heel goed voor een budget lipstick met glans en na iedere maaltijd kun je hem prima bijwerken.

De Essence perfect shine lipstick is verkrijgbaar bij Kruidvat, Etos en Notino.nl voor €2,99 per stuk.