De L’Oréal free the nudes lipstick is een ultra matte lipstick met verzorgende oliën. Zo heb je nooit meer droge lippen, maar draag je wel een perfecte nude voor jouw huidskleur. In totaal zijn er 12 verschillende kleuren en in deze review laat ik ze stuk voor stuk zien!

L’Oréal free the nudes lipstick

L'Oréal free the nudes lipstick review

Waar de originele L’Oréal color riche lipstick je lippen benadrukt met glans, draait het bij de L’Oréal free the nudes lipstick om natuurlijk matte. Je geeft je lippen een ‘my lips, but better’ kleurtje. Dit zorgt ervoor dat je lippen net wat meer opvallen en ook soepeler aanvoelen door de verzorgende oliën die zich in de lipsticks bevinden. Ze voelen heel crème-achtig aan op je lippen, bijna als een lipbalm, waardoor je hem ook erg gemakkelijk over je lippen heen kunt laten glijden (voor tips bij het aanbrengen, klik hier).

De L’Oréal free the nudes lipstick collectie bestaat op dit moment uit 12 verschillende kleuren. Deze kleuren variëren van heel licht tot donker, waardoor je met zowel een lichte, medium als donkere huidskleur jouw ideale nude kunt vinden. In deze review laat ik alle 12 de kleuren zien, zodat je de kleuren net wat beter kunt bekijken. Je zult daardoor alleen wel zien dat de hele lichte, maar ook de hele donkere kleuren wat minder goed bij mijn huidskleur staan.

De verpakking

L'Oréal free the nudes lipstick review

De verpakking van de L’Oréal free the nudes lipsticks vallen in het verlengde van de color riche lijn, waar deze ook aan toegevoegd zijn. Ze hebben dezelfde uitstraling, maar waar bij de originele color riche lijn de verpakking volledig glanst hebben de free the nudes lipsticks een matte afwerking gekregen. De huls heeft daarentegen nog wel een glanzende afwerking, maar iets minder glanzend en een stuk warmer qua kleur dan voorheen!

De matte afwerking van de lipsticks oogt niet alleen zacht, maar voelt ook super zacht aan. Dit zorgt voor veel grip bij het aanbrengen, maar het geeft ook echt een unieke touch aan deze lijn. Het voelt een beetje rubberachtig aan, maar dan enorm zacht. Ik vind dit persoonlijk erg leuk gedaan.

De swatches

L'Oréal free the nudes swatches

Van links naar rechts: 01 no obstacles, 02 no cliché, 03 no doubts, 04 no cage, 05 no diktat, 06 no hesitation, 07 no shame, 08 no lies, 09 no judgement, 10 no pressure, 11 no dependancy, 12 no prejudice

Bij het zetten van de swatches valt het me al meteen op hoe zacht deze lipsticks zijn. De lipsticks voelen heel zacht en romig aan en glijden echt over de huid heen. Verder zijn de kleuren voor nudes zeker erg intens en lijken met name de lichtere kleuren erg goed te dekken. Het verwijderen van de swatches laat al zien hoe goed deze lipsticks blijven zitten, want ik liep nog een dag lang met deze strepen over mijn arm.

L'Oréal free the nudes swatches

Naast de swatches op mijn arm, laat ik ook graag even zien hoe ze overkomen op mijn lippen. De kleuren zijn van links naar rechts in dezelfde volgorde als op mijn arm, dus van nummer 1 tot en met nummer 12. Voor mij springen de vijfde (no diktat) en de zesde kleur (no hesitation) er echt tussenuit. Deze twee kleuren matchen ook het beste met mijn eigen lipkleur en komen wat mij betreft ook het mooiste over. Hieronder behandel ik de kleuren nog ieder voor zich.

01 no obstacles

L'Oréal no obstacles lipstick

No obstacles is voor mij een hele lichte kleur, maar met deze foto’s kun je wel meteen zien hoe mooi zacht het matte effect is. Het oogt heel rustig, maar geeft je lippen ook een mooie verzorgde uitstraling. Dit ziet er wat mij betreft een stuk mooier uit, dan matte lipsticks die je lippen niet verzorgen en ze er vaak droog uit laten zien.

02 no cliché

L'Oréal free the nudes no cliché lipstick

No cliché is ondanks dat het nummer 2 is, toch een tintje lichter dan nummer 1. Daarnaast is deze ook wat koeler van kleur en daardoor past hij eigenlijk niet bij mijn ondertoon. Al zal deze kleur bij zowel een lichte als licht-donkere huidskleur met een roze ondertoon echt prachtig staan!

03 no doubts

L'Oréal free the nudes no doubts lipstick

No doubts is opnieuw een koele kleur en deze is voor mij veel te licht. Ik heb van mijzelf een vrij donkere lipkleur, dus hierdoor vallen mijn lippen minder op dan normaal en dat heeft zeker niet mijn voorkeur.

04 no cage

L'Oréal free the nudes no cage lipstick

No cage vind ik vanwege de warme tint wel echt iets moois hebben. Het is voor mij niet echt een nude, maar ik zou deze lipstick alsnog wel bewaren. Het is zeker een kleur die prachtig bij verschillende herfstoutfits past, dus deze komt de komende tijd nog goed van pas.

05 no diktat

L'Oréal free the nudes no diktat lipstick

No diktat is persoonlijk één van mijn favorieten. Deze matcht heel mooi met mijn huidskleur en ondertoon, maar ook heel mooi met mijn huidige lipkleur. Als ik voor nude wil gaan, dan is dit mijn basiskleur!

06 no hesitation

L'Oréal free the nudes no hesitation lipstick

Net een tint donkerder dan mijn eigen lipkleur is no hesitation. Deze is volgens mij dan ook perfect voor in de zomer, als mijn huid wat meer gebruind is. Al vind ik hem nu ook al heel mooi staan, als net geen nude.

07 no shame

L'Oréal free the nudes no shame lipstick

No shame is ineens weer een wat lichtere kleur. Ik vind deze mij niet mooi staan, aangezien mijn lippen door deze kleur vrijwel wegvallen.

08 no lies

L'Oréal no lies lipstick

No lies is voor mij geen nude en ik denk eigenlijk voor veel mensen niet, maar ik vind hem alsnog wel heel erg mooi. Het is een lekker opvallende roze tint, die ik persoonlijk het liefst in de lente of zomer zou dragen.

09 no judgement

L'Oréal no judgement lipstick

Vanaf nu komen we aan bij de wat donkerdere lipsticks en daar is no judgement er één van. Deze donkere roodbruine tint is voor mij uiteraard geen nude, maar vind ik toch een hele mooie kleur. Hij oogt een beetje als de donkere versie van no cage (nummer 4).

10 no pressure

L'Oréal free the nudes no pressure lipstick

Deze kleur is weer een stuk koeler en vind ik persoonlijk niets. Hij dekt op mijn lippen ook niet zo goed als de voorgaande kleuren, want mijn eigen lipkleur komt er nog een beetje doorheen.

11 no dependancy

L'Oréal free the nudes no dependancy lipstick

Deze kleur is opnieuw niet voor mij bedoeld en dat kun je ook wel zien. Het is een erg donkerbruine kleur en hij dekt mijn lipkleur niet zo lekker. Bij mij valt de dekking nu heel erg op, maar als je wat donkerdere lippen hebt valt dit hoogstwaarschijnlijk reuze mee.

12 no prejudice

L'Oréal free the nudes no prejudice lipstick

De meest donkere kleur uit de collectie is nummer 12: no prejudice. Deze kleur vond ik persoonlijk zelfs lastig om aan te brengen, omdat het zo’n contrast is met mijn huid. Al denk ik dat deze kleur bij een donkere huidskleur echt ontzettend mooi zal staan!

Conclusie

Woo! Ik ben enorm blij met de L’Oréal free the nudes collectie. Er zitten voor mij twee echte nudetinten tussen, maar daarnaast ook zeker een aantal lipsticks die ik als normale kleur ga gebruiken. De lipsticks brengen fijn aan, zijn heerlijk romig en hebben die typische L’Oréal lipstick geur. Dit doet mij persoonlijk altijd denken aan vroeger, omdat ik wel eens de L’Oréal lipstick van mijn moeder gebruikte. De lipsticks geven wel af als je wat drinkt, maar blijven toch erg lang op hun plaats. Na een hapje zou ik hem persoonlijk als snel even bijwerken, al is het alleen al voor dat hele zachte gevoel van deze lipsticks!

De L’Oréal free the nudes lipsticks zijn verkrijgbaar voor €14,99 bij onder andere Bol.com en Zalando.