In maart 2020 wordt de CATRICE loves PETA lipstick collectie gelanceerd. Deze lipstick collectie staat volledig in het teken van het welzijn van dieren en alle lipsticks zijn dan ook 100% vegan. In dit artikel laten we je de nieuwe collectie zien en vertellen we je meer over dit fantastische initiatief!

Meer over CATRICE loves PETA

Beloon niet alleen jezelf wanneer je aan het shoppen bent voor cosmetica, maar verricht ook een goede daad voor het welzijn van dieren: dat is waar de CATRICE loves PETA collectie om draait. De limited edition lipstick collectie wordt door CATRICE in samenwerking met de dierenrechtenorganisatie PETA uitgebracht. Het zijn in totaal tien lipsticks, die vanaf midden maart tot en met eind april verkrijgbaar zullen zijn.

De lipsticks laten ons er misschien wel beestachtig goed uitzien, maar dat is 100% zonder het gebruik van dierlijke producten. De lipsticks zijn namelijk 100% vegan en bevatten een intensieve kleur zonder karmijn (pigmenten verkregen van schaaldieren). En deze Charity Edition is natuurlijk – net zoals alle CATRICE producten – niet getest op dieren! Dus beauty lovers, een dierproefvrij alternatief zonder de kwaliteit en houdbaarheid van je favoriete producten op te geven. Daarnaast profiteert PETA van tien procent van de netto-opbrengst van de verkoop van deze lipstick collectie. Dat de twee partners erg close zijn en dezelfde waarden hanteren, wordt ook duidelijk gemaakt door het feit dat CATRICE al vele jaren PETA gecertificeerd is.

“De CATRICE loves PETA Lipstick Edition is een zaak die ons na aan het hart ligt. De Limited Edition demonstreert dat stralend rood gecreëerd kan worden zonder dierlijke kleurstoffen en op een manier die vegan en dierproefvrij is”, zegt Frank Schmidt, afdelingshoofd Corporate Affairs bij PETA Duitsland e.V. “We zijn verheugd de ondersteuning van CATRICE en al onze klanten te hebben, die bijdragen aan wereldwijde bekendheid en ons campagne werk met hun aankopen.”

Plumping lip colour – €4,99

C01 Have Mercy – C02 Stand Up – C03 Be Tender – C04 Feel Good

Voor volle en expressieve lippen die een indruk achterlaten: de CATRICE Limited Edition Plumping Lip Colour heeft een gel textuur dat een plumping effect creëert, de lippen voorziet van een fijne glans en heerlijk fijn aanvoelt. De formule bevat ook hydraterende hyaluronzuur voor een intensieve verzorging. In totaal vier draagbare nude en rosé tinten verzekeren een fijne glans en volle lippen. De textuur is 100% vegan en vrij van dierproeven.

Matt lip colour – €4,99

C01 Spread Empathy – C02 Be Mindful – C03 Show Ethics – C04 Stay Conscious – C05 Save Souls – C06 Have Compassion

De nieuwe Matt Lip Colour Lipsticks van CATRICE, welke ook deel zijn van de PETA-samenwerking, voorzien een matte finish in zes bes-, rozenhout-, en rode tinten. Hetzelfde geldt hier ook: ze zijn 100% vegan en vrij van dierproeven – voor een bijzonder goed gevoel, en niet alleen op de lippen! De romige textuur streelt zachtjes de delicate huid van de lippen en de maximale dekking verzekert een betrouwbare en langdurige kleurervaring. Alle zes de lipsticks hebben een matte finish voor een perfecte look.

De CATRICE loves PETA lipstick collectie is verkrijgbaar vanaf midden maart tot en met eind april, exclusief bij Kruidvat.