De mascara’s van Pupa zijn bij mij wel groot favoriet. Toch vind je ze niet zo snel bij iedere drogist, waardoor ze niet altijd in je winkelmandje belanden. Dit keer heb ik een mooie giftset met een Pupa mascara (Vamp! explosive lashes) en de multiplay eyeliner. Tijd voor een review!

Pupa mascara giftset

De Pupa mascara giftset komt in een klein toilettasje met de Pupa Vamp! explosive lashes mascara en de Pupa mini multiplay eyeliner. De prijs van de mascara ligt bijna net zo hoog als de gehele giftset, waardoor je het tasje en het oogpotlood er dus voor een klein bedrag bij krijgt. Wat mij betreft een mooie aankoop en zo heb je nog iets extra’s om uit te proberen.

Het toilettasje is heel feestelijk en een combinatie van goud en donkerpaars. Het is een soort nepleer en enorm glimmend. Je sluit het tasje enkel met een drukknop en er zit verder (jammer genoeg) geen ritsje in. Toch is het een leuk extraatje om deze producten en nog wat andere make-up of huidverzorging mee op pad te nemen.

Pupa Vamp! explosive lashes mascara

Pupa mascara: Vamp! explosive lashes & multiplay eyeliner review

De Pupa mascara is een intens zwarte mascara met een grove grote borstel. Hij geeft je een hele volle bos wimpers, maar geeft ze ook nog een flinke dosis lengte mee. In eerste instantie dacht ik dat het een hard borsteltje was, omdat er vrij veel mascara meekomt, maar het is een grote zachte borstel.

De mascara is vrij dik van structuur en in combinatie met het grove borsteltje vond ik dat in het begin wel enigszins spannend. Zelf ben ik normaal gesproken meer van de subtiele mascara’s, dus dit wordt een uitdaging!

Pupa multiplay eyeliner

Pupa multiplay eyeliner review

De multiplay eyeliner komt in de mini-versie. Wat mij betreft helemaal geen probleem, want je doet met een oogpotlood al snel erg lang. Deze eyeliner is multifunctioneel, vandaar natuurlijk de naam. Je kunt hem namelijk gebruiken als oogpotlood op de waterlijn, als eyeliner op je bovenste en onderste wimperrand en zelfs als oogschaduw. Je kunt hem dan met de smudger uitvegen voor een mooie donkere smokey eye.

Het oogpotlood heeft een hele zachte romige textuur. Je zet het lijntje daarom erg snel, gemakkelijk en moet zelfs oppassen dat je hem niet te dik aanbrengt. Hij glijdt als het ware over de huid en lijkt me daarom heel fijn om aan te brengen als eyeliner. Ook is de kleur intens zwart, waardoor hij prachtig matcht bij de mascara voor een verleidelijke look.

Het resultaat

Hierboven zie je het resultaat met de mascara en de eyeliner. Ik heb de eyeliner aangebracht in mijn ooghoek en in een kleine wing die mijn buitenste wimpers volgt. Ik heb hem dun aangebracht, maar merkte wel bij het aanbrengen dat je het lijntje vrij snel dik maakt, doordat hij heel zacht en romig is. Wel is hij daardoor fijn te gebruiken als oogpotlood en doet het niet zeer bij het aanbrengen op de waterlijn. Helemaal geschikt voor gevoelige ogen!

De mascara is al snel heel intens, zelfs al na één laagje. Dit is het resultaat met meerdere lagen. Het is voor mij wel even wennen en het wordt snel wat rommeliger. Alleen vanaf een afstandje valt dat eigenlijk niet op en springen je ogen er echt meer uit. Je ziet heel duidelijk dat je mascara op hebt en dat vind ik stiekem toch heel mooi. Mijn wimpers worden veel langer en krijgen ook volume mee (dit is zonder wimperkruller). Als je dus wel houdt van een extra laag mascara, dan is deze Pupa mascara echt iets voor jou.

De mascara blijft de gehele dag goed op zijn plek, maar is niet waterproof. Regen met deze mascara is daarom geen succes. Het nadeel van het romige oogpotlood is dat hij helaas ook snel van je ogen verdwijnt. Blijkbaar wrijf ik al snel in mijn ogen, waardoor het lijntje halverwege de dag al is vervaagd. Dit vind ik persoonlijk wel jammer, want dan zou ik toch eerder kiezen voor een eyeliner die blijft zitten. Het product is dus eigenlijk het fijnst op de waterlijn en niet buiten het oog om.

Over het algemeen een leuke set en voor de prijs dat je het oogpotlood erbij krijgt wel een leuk extraatje. Zelf ben ik het meest enthousiast over de mascara. Hij geeft lengte, meer volume en laat mijn wimpers echt opvallen. Nu zie je zelfs van een afstand mijn wimpers en dat is voor iemand met mini wimpers mooi meegenomen!

Deze Pupa mascara giftset is o.a. verkrijgbaar bij Haarshop.nl voor €19,95.