Door het vele handen wassen krijg je al snel last van droge handen. Gelukkig bestaan er naast gezichtsmaskers ook handmaskers die je handen voorzien van een flinke lading verzorging. In deze review test ik het Miqura handmasker en vertel ik je of dit de oplossing is tegen droge handen.

Het Miqura handmasker

Miqura is een Deens merk met verschillende huidverzorgingsproducten voor ieder huidtype. De basis van ieder product zijn natuurlijke ingrediënten en de liefde voor mens en natuur. Daarnaast brengen ze de kracht van natuurlijke ingrediënten en effectieve verzorging samen in onder andere hun premium mask collection, waar dit handmasker onderdeel van uitmaakt.

Miqura handmasker tegen droge handen

Het Miqura hand mask bestaat uit twee handschoenen voor je linker- en rechterhand. Dit staat er ook netjes op aangegeven, zodat je ze niet per ongeluk andersom aantrekt. De bedoeling is dat je de handschoenen aantrekt en je handen tussen de twee sheets in de handschoenen plaatst. Deze sheets zijn doordrenkt met een speciaal serum.

Dit serum is verrijkt met natuurlijke plantextracten die je handen voedt, hydrateert en de huidcellen vernieuwt. Door het dragen van de handschoenen kan het serum goed doordringen in de huid en droge handen voorkomen en verminderen.

Mijn ervaring met het handmasker

Het is even een zoekwerkje om de handschoenen aan te trekken, want je ziet niet meteen de twee sheets tevoorschijn komen. Ik pulkte ze even uit elkaar, trok het stickertje los en maakte de handschoen dicht rondom mijn pols. Dit is wel een handige toevoeging, want zo kun je toch gewoon je ding doen, zonder dat ze van je handen afvallen.

Het handmasker ruikt enorm lekker, namelijk perzikachtig. Ik voel tijdens het dragen verder niet veel van de werking van het masker en liet het masker in totaal 20 minuten zitten. Na deze 20 minuten zijn mijn handen nog doordrenkt met het serum. Na een beetje inmasseren trekt dit langzaam in de huid en je hoeft je handen dus niet na afloop te wassen.

Mijn handen voelen na het dragen zijdezacht aan. Zelfs de enorm droge en geïrriteerde plekjes voelen verzorgd aan en zijn bijna verdwenen. Geen handcrème kan hier tegenop! Dit is de eerste keer dat ik een handmasker heb gebruikt, maar zeker niet de laatste keer.

Conclusie

Als je last hebt van droge handen, bijvoorbeeld door het vele handen wassen, dan is een handmasker echt een uitkomst. Het voedt je handen, de perzikgeur blijft nog op je handen hangen en droge plekjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Daarnaast is het ook gewoon een fijn verwenmomentje, want die handen hebben stiekem veel te verduren!

Het Miqura handmasker tegen droge handen is verkrijgbaar voor €6,95 (2 stuks) bij Parfumdreams.nl.

Shop meer fijne handmaskers hier: