Als mascara’s met veel lengte en volume helemaal je ding zijn, dan kan ik alvast verklappen dat theBalm mad lash mascara misschien iets voor jou is. Deze mascara helpt je wimpers naar ‘crazy lengths’ en met het gebogen borsteltje heb je meteen wat extra volume te pakken. In deze theBalm mad lash mascara review vertel ik je meer over deze mascara van dit glamoureuze merk!

Het geheim achter de mad lash mascara

theBalm mad lash mascara verpakking met mascara ernaast op een marmeren fotografie ondergrond met papieren hartjes

theBalm is een Amerikaans merk dat je wellicht kent van de opvallende retro verpakkingen. Ieder product van het merk is zo bedoeld dat het je binnen een mum van tijd meer zelfvertrouwen geeft, zonder al te veel moeite. De producten zijn van hoge kwaliteit, zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaald en dat is precies de reden dat deze mascara van velen al een ultieme favoriet is.

De mad lash mascara van theBalm wordt omschreven als een mascara met een fenomenale volume die je meer lente en volume geeft. De mascara heeft een rijke zwarte tint, waardoor hij je ogen extra tot leven brengt. De mascara heeft een gebogen borsteltje, waarmee je gemakkelijk al je wimpers kunt raken en meer volume meegeeft.

Hoe breng je de mascara aan?

Voor het aanbrengen van de mascara staat een handige QR-code met een tutorial op de verpakking. Je kunt de video bekijken, of brengt de mascara aan via de volgende instructies:

  • Breng de mascara met het borsteltje van het begin van het haartje tot het uiteinde aan in een cirkelvormige beweging, waarbij je de vorm van je wimpers volgt.
  • Breng één tot twee lagen aan voor een natuurlijke uitstraling van definitie en lengte. Laat de lagen in de tussentijd niet opdrogen.
  • Gebruik de punt van het borsteltje om de wimpers aan de binnenkant van je oog en de onderste wimpers te bereiken en definiëren.

Het borsteltje van theBalm mad lash mascara

Close up van het harde mascaraborsteltje van de Mad Lash mascara van The Balm

Het mascaraborsteltje is, zoals eerder al even benoemd, een gebogen borsteltje. Hij heeft wel een duidelijke punt, waarmee je dus de wimpers aan de binnenkant van je oog en de onderste wimpers kunt voorzien van een goed laagje mascara. Het is een kunststof borsteltje, waardoor je mooie gesepareerde wimpers krijgt die je gemakkelijk meer volume mee kunt geven.

Wat me meteen opviel was dat dit kunststof borsteltje een stuk stugger was, bijvoorbeeld in vergelijking met de Maybelline sky high mascara. Hierdoor heb je meer stevigheid met het aanbrengen en ik kan me voorstellen dat dit helpt bij het creëren van extra lengte en volume.

Het puntje aan de bovenkant vind ik wel fijn om de onderste rand van de binnenste wimpers goed te bereiken, zo krijgt echt de gehele wimper een laagje mascara mee, maar voor de onderste wimpers gebruik ik liever het gehele borsteltje. Door alleen het puntje te gebruiken krijg je toch al snel kleine klontjes en wat dikkere wimpers, terwijl je met het gehele borsteltje gemakkelijk iets minder mascara kunt gebruiken.

theBalm mad lash mascara review

Wimpers voor en na het gebruik van theBalm Mad Lash mascara

Wauw! Het resultaat van theBalm mad lash mascara mag er absoluut zijn. De mascara is heel gemakkelijk en zonder te knoeien aan te brengen. Met het harde borsteltje bereik je binnen twee lagen al een fantastisch resultaat met meer lengte en volume. De zwarte tint is inderdaad erg intens, waardoor je wimpers veel meer opvallen dan met andere mascara’s.

Wel droogt de mascara hard op en zie je dat terug in het eindresultaat. Je ziet de wimpers een beetje als stekeltjes omhoog staan. Persoonlijk vind ik dit niet storend, maar je merkt daardoor wel dat meer dan twee laagjes (zeker als hij droog is) geen nut heeft. Je maakt de wimpers daarmee alleen maar dikker en zwaarder, wat het resultaat niet ten goede komt. Heel even bijwerken voor wat extra volume gaat bij deze mascara dus niet helpen.

Gelukkig is het zo dat de mascara de hele dag eigenlijk goed op zijn plek blijft, zelfs met het warmere weer van 30 graden of hoger. Zo zie je maar dat het harder worden van de mascara ook nut heeft, want de volume blijft ook de hele dag aanwezig. Het enige waar hij niet zo goed op gaat is tranen of water, want dan loopt hij wel uit. Voor de zomer daarmee een prima mascara, maar voor de winter zou ik met traanogen op de fiets en het slechtere weer wel voor iets anders gaan.

Conclusie

theBalm mad lash mascara review

Deze mascara is echt fantastisch als je wimpers wel wat extra volume kunnen gebruiken. Je mascara blijft de gehele dag in het gewenste volume zitten en zal niet snel inzakken, tenzij je een traantje laat of door een flinke regenbui loopt. Voor het creëren van meer lengte heb ik wel eens betere mascara’s gezien en ook het stekelige harde effect van de wimpers is iets waar je van moet houden.

theBalm mad lash mascara is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €19,- bij o.a. Douglas en Notino.nl.