In de zomer is het fijn om lichtere make-up te dragen om je huid te laten ademen. Als de temperaturen stijgen, wil je niet met een plakkerig gezicht rondlopen of verbranden. Om dit te voorkomen kun je een aantal simpele make-up swaps doen, en natuurlijk je huid beschermen met een SPF product. Om er toch op z’n mooist eruit te zien deze zomer, deel ik tips voor de ultieme zomer make-up look!

1. Verruil je foundation voor een BB of CC-cream met SPF

In de zomer kun je het beste kiezen voor een BB-cream of CC-cream in plaats van een foundation. Deze producten zijn een stuk lichter van textuur, waardoor ze een minder dikke laag vormen op je gezicht, en daarmee een stuk luchtiger aanvoelen. Ze geven je huid een mooie glow, waardoor je huid nog meer straalt in het zonnetje. Bij Douglas vind je meer dan 80 soorten BB en CC-creams met verschillende SPF sterktes, en zelfs waterproof varianten, waardoor je zonder problemen kunt zwemmen.

Draag je sowieso geen foundation? Dan kun je hier kiezen voor een dagcrème met SPF, of een speciale zonnebrand voor het gezicht. Ook deze zijn verkrijgbaar met een onzichtbare tint die zich naar je huid aanpast, en je huid egaler maakt, zoals die van het merk Mádara.

2. Geef je huid een frisse look met concealer

Heb je donkere kringen onder je ogen, of een paar puistjes die je wilt wegwerken? Met concealer werk je deze plekjes gemakkelijk weg, waardoor je jouw huid een frisse touch geeft. Je kunt eventueel ook een beetje concealer aanbrengen tussen je wenkbrauwen, op je neusbrug en onder je mond voor een mooie glow.

3. Wenkbrauwen in shape

Door je wenkbrauwen te laten waxen of te epileren kun je ze mooi in shape brengen. Het mooie hieraan is, dat ze gemakkelijk mooi in model zitten, en je verder eigenlijk niet veel nodig hebt. Heb je hele lichte of dunne wenkbrauwen? Dan kun je de vorm nog wat extra aanzetten met een wenkbrauwproduct, zoals een potloodje of een poeder.

4. Waterproof oogmake-up

Gelukkig is er steeds meer waterproof make-up! Deze make-up blijft over het algemeen beter zitten, zelfs bij een hogere luchtvochtigheid, maar je kunt er ook een verfrissende duik mee maken. Als je oogmake-up opdoet in de zomer, kan deze maar beter waterproof zijn. Ga bijvoorbeeld voor een leuke gekleurde eyeliner of oogschaduw, en maak het af met je favoriete waterproof mascara.

5. Geen zomer make-up zonder bronzer of blush

Een echte zomer look bereik je toch wel door het aanbrengen van een bronzer of blush. Met een bronzer kun je jezelf een wat bruiner kleurtje geven. Je doet dit heel gemakkelijk door de bronzer lichtjes rondom je gezicht aan te brengen, met een extra accent onder je jukbeenderen. Met een bronzer met shimmer erin bereik je ook meteen een mooie glow.

Een blush kun je subtiel aanbrengen op je wangen. Ik zou hem op een hete zomerse dag nooit te heftig aanzetten, aangezien je waarschijnlijk al wat rodere wangen van jezelf hebt. Wel kan dit heel mooi zijn op een zomeravond!

6. Highlighter voor een mooie glow

Een highligher maakt het geheel helemaal af. We zijn tenslotte gek op die gezonde glans in ons gezicht! Breng wat highlighter aan bovenop je jukbeenderen en gebruik hiervoor het liefst een poeder. Poeder blijft op warmere dagen namelijk beter zitten en zorgt er tevens voor dat de rest van je make-up dat ook blijft.

7. Lippenbalsem met SPF

Wist je dat je lippen ook kunnen verbranden? Je kunt ze daarom het beste verzorgen met een lippenbalsem met SPF. Het leuke is dat je zowel gewone lippenbalsem als getinte lippenbalsem hebt met SPF. Zo kun je jouw lippen toch nog wat glans en een subtiele kleur meegeven, terwijl je ze tegelijkertijd beschermt.

8. Maak je zomer make-up look af met fixing spray

Om er zeker van te zijn dat je make-up niet van je gezicht afsmelt, kun je het beste je zomer make-up look afmaken met een fixing spray. Deze spray je van 30 centimeter afstand op je gezicht, en zorgt ervoor dat je make-up goed blijft zitten. Heb je geen fixing spray in huis? Dan kun je ook altijd een transparante poeder gebruiken.

Als je veel tijd buiten doorbrengt in het zonnetje, is het erg belangrijk dat je jouw gezicht tussendoor extra beschermt met SPF. Dit kun je het beste doen met een zonnebrand spray voor het gezicht. Kijk hiervoor naar een (face) mist, dit is een vernevelende spray die je zonder problemen aanbrengt over je make-up.