Wanneer je in de drogist staat, dan is de keuze reuze op het gebied van mascara’s. Van de Rimmel scandaleyes mascara zijn alleen al vier verschillende soorten. In deze Rimmel scandaleyes mascara review test ik ze stuk voor stuk voor je uit, zo weet je precies welke het beste bij jou past!

De 4 scandaleyes mascara’s

Rimmel Scandaleyes mascara review

De scandaleyes mascara van Rimmel London is uitgebracht in vier verschillende soorten. Ze hebben allemaal hun eigen specificaties en staan allemaal in hun eigen kracht. Stuk voor stuk hebben ze wel een gezamenlijk doel, namelijk het langer en voller maken van onze wimpers. Zo is er altijd wel een van de vier die perfect bij jou past.

Rimmel Scandaleyes mascaraborsteltjes

De mascara’s hebben dan ook bijna allemaal een ander borsteltje. De enige twee die overeenkomen zijn de borsteltjes van de wow wings mascara’s, hierbij is het enige verschil dat één van de twee waterproof is. De scandaleyes volume on demand mascara heeft een heel zacht borsteltje, de scandaleyes reloaded mascara is ook zacht, maar voelt iets steviger aan en de wow wngs mascara’s hebben beide een hard borsteltje.

Rimmel scandaleyes volume on demand review

Rimmel Scandaleyes Volume on Demand review
Rimmel Scandaleyes Volume on Demand review

De Rimmel scandaleyes volume on demand mascara is een mascara die je goed op kunt bouwen. Al geeft hij na het aanbrengen van één laag al een fantastisch resultaat met een prachtig volume. Je wimpers blijven met deze mascara zacht aanvoelen en voelen daardoor ook heel verzorgd aan. Doordat je de mascara goed op kunt bouwen zonder klontjes, is hij perfect voor zowel overdag als ’s avonds tijdens een avondje uit.

Deze mascara was de eerste die ik uittestte uit de Rimmel scandaleyes lijn en verraste me meteen. Hij geeft veel lengte, volume en brengt heel gemakkelijk aan. Mijn wimpers zijn mooi gesepareerd, maar wel mooi intens zwart. Ik vind het bijna een vals wimper effect geven! Daarnaast blijft de mascara ook heel goed zitten gedurende de dag. Ik word hier persoonlijk heel blij van.

Rimmel scandaleyes wow wings mascara review

De Rimmel scandaleyes wow wings mascara is heel anders dan de voorganger. Dit is een hard borsteltje met een boogje, die eigenlijk de lijn van je wimpers volgt. Het voordeel hiervan is dat je ieder wimpertje gemakkelijk raakt en daardoor automatisch een voller effect creëert. Rimmel raadt aan om na het aanbrengen van de mascara met de binnenkant, ook de buitenkant van het borsteltje te gebruiken om de wimpers te separeren.

Het resultaat van de wow wings mascara is ontzettend mooi, opnieuw een false lash effect, maar nu met meer krul. Alleen daar moet je wel wat meer moeite voor doen, dan met de volume on demand mascara. Door de vorm van het borsteltje pakt hij namelijk meteen veel mascara, waardoor je wimpers snel aan elkaar kleven. Dit valt natuurlijk achteraf nog te separeren, maar zelf vind ik dit niet ideaal. Wel blijft ook deze mascara de gehele dag goed zitten en mag het resultaat er zeker zijn.

Rimmel scandaleyes reloaded mascara review

De Rimmel scandaleyes reloaded mascara belooft extreem veel volume. Je kunt deze mascara opnieuw gemakkelijk opbouwen door meerdere lagen te gebruiken zonder te klonteren. Verder blijft hij 24 lang zitten, maar is hij na het dragen weer in een mum van tijd volledig te verwijderen.

De reloaded mascara is inderdaad goed op te bouwen, maar na één laagje is het resultaat nog niet zo spectaculair. Zelf vind ik dit mede daardoor de minste van de vier scandaleyes mascara’s. Buiten dat is de mascara inderdaad gemakkelijk geheel te verwijderen van je wimpers, maar doet hij dit wel met kleine klontjes. Onder de douche niet zo’n probleem, maar als je het met een wattenschijfje dan is het best een gedoe. Die korreltjes blijven namelijk behoorlijk plakken op je gezicht. Het is daardoor niet mijn favoriet.

Rimmel scandaleyes wow wings waterproof mascara review

Tot slot hebben we de Rimmel scandaleyes wow wings mascara, maar dan in de waterproof variant. Deze heeft eigenlijk dezelfde eigenschappen. Hij heeft het typerende wing borsteltje en zorgt ervoor dat je al je wimpers raakt voor een mooi vol effect. Hij is daarnaast helemaal waterproof en perfect voor als je gaat zwemmen.

Zelf vind ik het altijd wel fijn om een waterproof mascara in mijn make-up collectie te hebben. Ik gebruik ze vaak als ik op vakantie ga of als het heel warm of juist heel regenachtig is. Ook deze mascara blijft onder deze omstandigheden perfect zitten, maar is met een make-up remover gelukkig wel goed te verwijderen.

Het effect is naar mijn idee wel minder dan bij de standaard wow wings mascara. Ik heb het idee dat deze waterproof mascara zwaarder is en daardoor mijn wimpers naar beneden zakken. Ook pak je bij deze vrij snel veel mascara, waardoor het effect ook niet gemakkelijk licht en luchtig blijft. Al is hij voor een zomerse dag op het strand prima te gebruiken, is het resultaat niet zo goed als bij vergelijkbare waterproof mascara’s.

Conclusie

Ik ben heel blij dat ik de Rimmel scandaleyes mascara’s stuk voor stuk heb uitgeprobeerd! De volume on demand variant is voor mij mijn favoriet. Hij geeft het snelst het meest mooie effect en blijft ook nog eens goed zitten. Wel ben ik ook dol op het effect van de wow wings mascara, maar moet je daarbij gewoon iets zorgvuldiger te werk gaan. De reloaded is voor mij de minst favoriet, vanwege het verwijderen van de mascara en het feit dat je de volume echt op moet bouwen.

>> Shop de Rimmel Scandaleyes mascara al vanaf €3,20 bij Notino!