De Essence hello, good stuff! lijn is volledig gericht op natuurlijke ingrediënten. De milky face moisturizer is één van de producten uit deze lijn en deze bestaat uit maar liefst 96% natuurlijke ingrediënten. Zo kun je op een budget manier toch het beste kiezen voor je huid! De afgelopen drie maanden heb ik het product uitgebreid getest en ik vertel je er daarom alles over in deze Essence milky face moisturizer review.

Essence gaat met hello, good stuff voor clean beauty

Hello, good stuff! lijn

Essence gaat met de hello, good stuff! lijn voor clean beauty. Alle producten uit de hello, good stuff! lijn van Essence bestaan voor minimaal 90% uit natuurlijke ingrediënten. Daarnaast wordt er geen gebruik gemaakt van microplastic deeltjes, parabenen en PEG’s. De milky face moisturizer is ook nog vrij van siliconen en minerale oliën. De producten zijn bovendien helemaal vegan en dierproefvrij.

Ik vind dit een hele mooie stap om meer skincare met grotendeels natuurlijke ingrediënten beschikbaar te maken in de drogisterij. Zo is het een stuk gemakkelijker te verkrijgen, plus voor een hele mooie prijs. Het is goed om te zien dat een merk dat lang bestaat zich toch zo blijft doorontwikkelen en niet blijft stilstaan.

Over de Essence milky face moisturizer

Essence hello, good stuff! milky face moisturizer review

De Essence milky face moisturizer is een crème met een lichte textuur. De crème is een mix van kurkuma en haverwater dat de huid snel absorbeert. De crème verzacht en kalmeert de huid, wat hem zelfs geschikt maakt voor een gevoelige huid. Hij is zowel te gebruiken als dagcrème voor een verfrissend gevoel als een primer voor onder je make-up.

Het is een flesje van 30 milliliter, die je gemakkelijk mee kunt nemen op reis. Je zou denken dat je hier misschien niet zo lang mee kunt doen, maar ik heb er zelf 3 maanden mee gedaan. Hierbij gebruikte ik de crème zelfs geregeld zowel ’s ochtends en ’s avonds. Ondanks de lichte textuur heb je namelijk helemaal niet zoveel nodig, één pompje per keer is voldoende.

Essence milky face moisturizer review

Milky moisturizer

Wat me als eerste opviel aan de Essence milky face moisturizer was de heerlijke geur en de dunne melkachtige structuur. De geur is een beetje melkchocolade-achtig en zelfs van m’n vriend kreeg ik een compliment over de geur. De dunne melkachtige structuur ben ik overigens ook heel blij mee, want deze wordt voor mijn gemengde huid vaak aangeraden.

Bij het aanbrengen van deze moisturizer krijg je inderdaad een heel verfrissend gevoel. Dat maakt het een heerlijke crème om ’s ochtends mee wakker te worden of om jezelf mee op te frissen na een lange dag. De Essence milky face moisturizer geeft je gezicht na het aanbrengen een mooie gezonde glow en trekt waanzinnig snel in. Er blijft geen vettig laagje op de huid achter.

De crème doet daarmee goed zijn werk. Hij verzorgt mijn huid en laat het zacht aanvoelen. Mijn trekkerige huid die ik vaak na het douchen heb verdwijnt. Mijn huid is de afgelopen drie maanden vrij rustig gebleven, met gewoon hier en daar een puistje en geen gekke uitbraken of droge plekjes. Hij verricht daarmee geen wonderen, bijvoorbeeld dat puistjes wegblijven of droogtelijntjes verdwijnen, maar laat mijn huid wel comfortabel aanvoelen.

Conclusie

Essence hello, good stuff! milky face moisturizer review

Ik vond het heel leuk om de nieuwe Essence milky face moisturizer uit te proberen. Het is goed om te zien dat Essence als budgetmerk stappen zet naar natuurlijkere gezichtsverzorging. De milky face moisturizer is een heel fijn product met een hele lekkere geur. Hij trekt goed in de huid, geeft de huid een mooie glow, werkt verzorgend en verfrissend. Hij doet niet veel speciaals, zoals puistjes of droogtelijntjes tegengaan, maar hij komt wel zijn belofte na.

Of ik hem opnieuw zou kopen? Dat weet ik niet. Ik denk wel dat ik liever op zoek ga naar een product dat de problemen van mijn huid ook echt aanpakt. Toch is mijn huid heel rustig gebleven bij het gebruik van dit product, dus ik hou hem zeker in gedachten. Het is bijvoorbeeld wel een ideaal product als je op reis gaat of op zoek bent naar een fijne budget crème!

De Essence milky face moisturizer is verkrijgbaar bij de drogist voor €4,59 of bij de Boozyshop voor €4,95.