Paula’s Choice heeft met verschillende producten bij mij al een lach op mijn gezicht getoverd. Deze keer was het tijd voor een Paula’s Choice nachtcrème, die geschikt is voor alle huidtypes. Of dit product hetzelfde effect op me heeft? Dat vertel ik je in deze Paula’s Choice water-infusing moisturizer review.

Paula’s Choice nachtcrème

Paula's Choice water-infusing elektrolyte moisturizer review

De Water-Infusing Electrolyte Moisturizer is één van de Paula’s Choice nachtcrèmes uit het assortiment. De Water-Infusing Electrolyte Moisturizer heeft een lichte whipped textuur, wat op dit moment natuurlijk helemaal trendy is, en focust zich hiermee op de doffe vochtarme huid. Door de lichte luchtige textuur is het overigens ook een geschikt product voor de acne-gevoelige huid, omdat het de poriën niet verstopt en de huid laat ademen.

paula's choice nachtcrème review

Bij nachtcrème draait het voornamelijk om het herstel van de huid, waarbij het de huid ’s nachts een handje helpt. Deze nachtcrème doet dat door de toevoeging van mineralen (waar elektrolyte in de naam vandaan komt) en antioxidanten. De mineralen helpen de huid bij het opnemen en het vasthouden van vocht. Hierbij versterken en herstellen ze de huidbarrière en zorgt het daarmee voor een betere huidstructuur.

Antioxidanten helpen de huid te beschermen tegen de invloeden van buitenaf. Nu vraag je je misschien af: waarom zit dit in een Paula’s Choice nachtcrème? Nou, antioxidanten helpen de huid ook te herstellen en te versterken. Zo gaan ze onder andere de negatieve gevolgen van blauw licht en luchtvervuiling tegen, maar helpen je huid ook te verstevigen voor minder rimpels. Bovendien kunnen antioxidanten de huid ook kalmeren en je doffe huid laten stralen. Genoeg voordelen dus!

Water-infusing elektrolyte moisturizer review

Paula's Choice nachtcrème review: water-infusing elektrolyte moisturizer

Wat me al meteen opviel aan deze Paula’s Choice nachtcrème is de luchtige structuur. Op de bovenstaande afbeelding zie je ook goed de substantie. De crème is heel waterig en het voelt heel verkoelend aan op de huid. Ik vind dit persoonlijk heel fijn, omdat ik zelf ook echt een vochtarme huid hebt en vettige crèmes er meestal juist op blijven liggen. Zeker voor het slapengaan is het fijn om niet een te plakkerige crème aan te brengen, dus qua textuur is hij wat mij betreft ideaal voor een nachtcrème.

De Paula’s Choice water-infusing elektrolyte moisturizer trekt daardoor ook snel in en je huid voelt na afloop zacht en glad aan. Ook mijn droge plekken laat hij zacht aanvoelen, maar hier voel ik mijn huid wel prikken. Deze plekken kleuren dan ook roder op dan normaal, maar na een tijdje en zeker de volgende dag ogen ze een stuk rustiger. Het lijkt er dan ook op dat dit is, omdat deze huid wat verder beschadigd is en de mineralen hierop inwerken om de huid(barrière) te herstellen.

De nachtcrème doet zijn werk. Hij vermindert wel degelijk mijn droogtelijntjes en droge plekken. Alleen heb ik het idee dat hij voor mijn huid net wat sterker mag zijn. Hij laat de droogtelijntjes en droge plekken namelijk niet opzichzelfstaand helemaal verdwijnen. Ik merk wel dat het hierbij helpt om een goede dagcrème als aanvulling te gebruiken, maar voor mij betekent dit wel dat een andere nachtcrème waarschijnlijk beter bij mijn huid zou passen.

Conclusie

paula's choice nachtcrème

Het is een fijne nachtcrème die doet wat hij moet doen. Hij voelt lekker verkoelend, pakt een vochtarme huid aan en maakt de huid een stuk sterker. Zo zie ik onder andere dat droogtelijntjes en rode plekken minder worden. Echter lijkt hij voor mijn droge gemengde huid niet sterk genoeg, zeker niet wanneer je hem als dag- en nachtcrème zou gebruiken. Daarom heb ik het idee dat er een nachtcrème moet zijn die beter bij mij past.

De Paula’s Choice water-infusing elektrolyte moisturizer is verkrijgbaar via de webshop voor €36,-.