De nieuwe NIVEA douchegel is fruitig en bestaat voor 90% uit natuurlijk verkregen ingrediënten. Fruitgeuren doen het altijd goed onder de douche en daarom was ik hier heel benieuwd naar. Er zijn op dit moment 3 verschillende soorten met ieder een eigen geur. Ik heb ze voor je uitgetest en je leest er alles over in deze NIVEA fresh blends review!

De nieuwe NIVEA douchegel: fresh blends

De nieuwe NIVEA douchegel: fresh blends

Bij de nieuwe NIVEA douchegel, genaamd NIVEA fresh blends, gaat het helemaal om duurzaamheid. Het is mooi om te zien dat grote merken ook steeds meer stappen zetten die beter zijn voor onszelf en de natuur om ons heen. Zo bestaan alle douchegels uit deze lijn voor 90% uit natuurlijk verkregen ingrediënten. Dit betekent dat de ingrediënten uit de natuur na verwerking in deze douchegel meer dan 50% van hun natuurlijke staat behouden (inclusief water). Je zou dus kunnen zeggen dat de ingrediënten minder bewerkt zijn, dan normaal.

Verder zijn de ingrediënten in deze douchegel voor 98% biologisch afbreekbaar en wordt er gebruik gemaakt van gerecyclede flessen. Dit zie je ook een beetje door de iets donkerdere kleur van de flessen. De dop is niet gerecycled, dus daar hebben ze wat mij betreft nog een verbeterpunt. Bovendien zijn de douchegels van NIVEA fresh blends helemaal vegan. Ze bevatten dus geen dierlijke ingrediënten.

NIVEA heeft met fresh blends daarmee een verzorgende formule weggezet, met een mix van fruitextracten en plantaardige melk. De kleuren van de douchegel weerspiegelen de geuren en doen je bijna denken aan 3 heerlijke smoothies. Alleen dit keer zijn het smoothies voor je huid, met de volgende geuren: watermeloen met mint en kokosmelk, abrikoos met mango en rijstmelk en framboos met blauwe bes en amandelmelk. Tijd om ze te bespreken!

NIVEA fresh blends review

NIVEA fresh blends review
NIVEA douchegel

De drie geuren spreken mij stuk voor stuk erg aan, maar de oranje met abrikoos, mango en rijstmelk trok me wel meteen het meeste aan. Ik heb ze alle drie een langere tijd getest om de werking ook goed te kunnen beoordelen, want iedere geur heeft tevens een andere werking op de huid. Ik vertel je graag per geur wat ik er precies van vond!

Abrikoos, mango en rijstmelk

Voor de NIVEA fresh blends review heb ik de douchegel met abrikoos, mango en rijstmelk als eerst uitgeprobeerd. Deze geur is echt fantastisch. Het is een hele warme geur die je terug doet denken aan de zomer, maar niet storend is om ook te gebruiken in de winter. Mij doet deze geur dus echt aan een Solero ijsje denken.

Naast de heerlijke geur zorgt deze douchegel voor een zachte en soepele huid. Ik heb inderdaad het idee dat deze douchegel de huid iets meer voedt, dan de andere varianten. Het voelt een beetje als een olie-achtig laagje op je huid. Het is daarom een fijne douchegel om je droge huid een oppepper te geven. Al is het niet zo dat je in de winter hiernaast geen bodylotion of body butter meer nodig hebt.

Watermeloen, mint en kokosmelk

De groene NIVEA fresh blends met watermeloen, mint en kokosmelk is echt een heel stuk frisser en minder zoet dan zijn oranje zusje. Je ruikt met name de watermeloen heel sterk en daarbij komt de frisse touch van munt zeker naar boven. De geur komt in de buurt van de Faith in Nature douchegel met avocado. Deze geur is echter wat mij betreft de minst lekkere van de drie.

Deze douchegel zorgt voor een frisse en gezond-uitziende huid. De douchegel is inderdaad een lekkere opfrisser na een warme dag. Hij voedt de huid, maar maakt hem met name lekker schoon en fris.

Framboos, blauwe bes en amandelmelk

Tot slot testte ik de NIVEA fresh blends met framboos, blauwe bes en amandelmelk. En wauw! Ik had het in eerste instantie niet verwacht, maar deze geur is absoluut mijn favoriet. Het is een mooie mix van een zoete en tevens frisse geur. De geur van framboos en blauwe bes komen eigenlijk beide goed naar boven. Een geur die je gewoon eens moet ruiken!

De roze NIVEA fresh blends is voor een mooie, stralende huid. Ik vind dit een lekkere mix tussen een verzorgende en een verfrissende douchegel. Hij laat mijn huid zacht aanvoelen en de geur blijft ook echt goed hangen.

Conclusie

Conclusie: wat vind ik van de NIVEA fresh blends douchegel?

Wat ben ik blij dat ik deze douchegels heb uitgetest! Voor mij zijn de oranje en de roze NIVEA fresh blends favoriet en dat komt voornamelijk door de geur. Deze twee zou ik zo weer opnieuw kopen. Naast de geur (die heel goed blijft hangen) is de werking ook heel fijn. De douchegels werken verzorgend en laten mijn huid zacht aanvoelen. Een droge huid gaat hij niet echt tegen, dus in de winter zou ik persoonlijk hiernaast wel een bodylotion of body butter nodig hebben.

De NIVEA fresh blends zijn verkrijgbaar voor €6,99 per stuk bij verschillende drogisterijen en webshops, zoals Wehkamp.