De Faith in Nature douchegel heb je misschien wel eens voorbij zien komen bij de drogist. Of ze aan te raden zijn? Dat vertel ik je graag in deze Faith in Nature douchegel review, waar ik drie geuren voor je heb uitgetest.

Het merk Faith in Nature

Faith in Nature haalt de kracht uit de natuur bij het samenstellen van hun producten. Niet alleen dat, maar ze willen ook dat de producten voor iedereen betaalbaar zijn. Faith in Nature is daarmee een mooi natuurlijk merk, dat ook nog eens goed betaalbaar is. Zo kan iedereen een steentje bijdragen aan de natuur.

Het merk bestaat al sinds 1974 en bestaat dus al meer dan 45 jaar! Alle producten van het merk hebben een korte ingredientenlijst met zoveel mogelijk biologische ingrediënten, volledig vegan en dierproefvrij. De geuren zijn 100% natuurlijk en gemaakt van etherische oliën, daar wordt je huid ook blij van. Verder zijn de verpakkingen volledig recyclebaar. Buiten douchegels zie je ook shampoos, conditioners en handzepen van dit merk. Kortom, ze doen er alles aan om hun missie goed uit te voeren.

Faith in Nature douchegel review

Ik heb de douchegel in drie verschillende geuren: aloë vera, jojoba en avocado. Het viel me inderdaad op dat de ingrediëntenlijsten bij iedere geur heel kort zijn. Er zitten verder ook geen vreemde ingrediënten in verstopt en ieder ingrediënt dat je niet direct herkent, is wel gewonnen uit planten.

In plaats van het ingrediënt SLS (Sodium Laureth Sulfate), om het product te laten schuimen, is hier gebruik gemaakt van Ammonium Laureth Sulfate. Dit zie je vaker terug in dit soort producten en is een minder agressief ingrediënt. Dit ingrediënt kan namelijk minder snel doordringen in de huid. Al is en blijft het natuurlijk een sulfaat.

Per geur hebben de Faith in Nature douchegels een andere werking. Zo werkt de aloë vera verjongend, de jojoba verrijkend en de avocado voedend. De verschillen waren ook goed te merken bij het gebruik, dus daarom vertel ik je graag meer over mijn ervaring met de douchegel per geur.

Faith in Nature aloë vera douchegel

De aloë vera douchegel is na het testen bij mij meteen in de douche blijven staan en is nu al bijna leeg. Dat is wel een teken dat hij heel goed is bevallen. De geur komt zeker overeen met Aloë Vera, alleen dan met een vleugje citroen. Dat maakt de geur heel fris en heel lekker om je dag mee te starten.

De douchegel werkt verjongend en is daardoor wel het minst verzorgend van de drie. Ik denk dat hij daarom perfect is voor de zomer als onze huid iets minder droog is. Hij werkt daarbij ook heerlijk verfrissend door de geur en de ingrediënten. Hij geeft de huid echt een wat koeler gevoel. Hij is daarmee zeker goed bevallen, maar hij had voor mij op dit moment net iets verzorgender mogen zijn.

Faith in Nature jojoba douchegel

De Faith in Nature jojoba douchegel heeft een hele winterse geur. Hij ruikt kruidig en doet me daardoor denken aan Kerstmis. De geur is niet heel sterk en overheersend, waardoor het wel een fijne geur is. Faith in Nature geeft zelf aan dat de douchegel naast jojoba olie is verreikt met de bloemige geur van ylang ylang.

Het doel van deze douchegel is dat hij verrijkend werkt. Het is zeker te merken dat hier een olie aan toe is gevoegd, want mijn huid voelt veel meer gevoed en in balans in vergelijking met de aloë vera douchegel. Dat maakt hem bij mij op het gebied van verzorging toch zeker een stuk fijner voor mijn droge gevoelige huid. En door de combinatie met de geur is het echt een verwenmomentje.

Faith in Nature avocado douchegel

Tot slot hebben we de avocado douchegel. Je vraagt je misschien af hoe dat ruikt? Het doet mij denken aan de kikkersnoepjes van Haribo. Het ruikt zoet, maar ook fruitig en is een geur waar je absoluut trek van krijgt. Als je de dop met een klik systeem opendoet, komt de heerlijke geur je al tegemoet.

Deze douchegel werkt voedend en is dan ook verrijkt met avocado olie en vitamine E. Vitamine E is van nature rijk aan antioxidanten die onze huid beschermen tegen invloeden van buitenaf. Deze douchegel voedt de huid dus niet alleen onder de douche, maar zorgt er ook voor dat hij van binnenuit beschermt wordt tegen invloeden van buitenaf. Zo voorkom je een droger wordende, maar ook een ouder wordende huid.

Deze douchegel lijkt wat dikker dan de voorgaande douchegels. Na afloop voelt mijn huid glad en zacht aan en zie je zelfs een kleine glans terug. Het voelt ook een beetje alsof er een klein laagje is blijven liggen dat de huid voedt, dat zou de olie kunnen zijn. Ik vind deze verzorging heel fijn, maar toch voelde de jojoba douchegel voor mij het beste aan, dus dat is mijn persoonlijke favoriet!

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen in deze Faith in Nature douchegel review zijn de drie douchegels erg goed bevallen. Ze ruiken lekker, twee van de drie voeden de huid goed en ze zijn ook nog eens 99% natuurlijk en betaalbaar. Ik vind het een mooie tussenoplossing tussen de traditionele douchegels en de luxere volledig natuurlijke douchegels.

Voor mij is de jojoba douchegel de grote favoriet! Je voelt echt dat hij de huid goed voedt en de geur is ook ontzettend lekker. Als liefhebber van Kerstmis vind ik het absoluut niet erg om dat gevoel wat langer vast te houden. Al kan jij er natuurlijk ook een heel ander gevoel bij hebben, want geur is echt iets persoonlijks.

De Faith in Nature douchegel is verkrijgbaar voor €6,49 (400 milliliter) bij Holland & Barrett.