Je wimpers krullen zorgt ervoor dat je mascara veel mooier overkomt. Je wimpers krijgen meer volume en hangen niet zo snel naar beneden. Alleen het gebeurt al snel dat we er veel wimpers uittrekken en niet zoveel resultaat zien. Daarom leg ik je graag uit hoe je, je wimpers kunt krullen met én zonder wimperkruller.

Wimpers krullen met wimperkruller

Wimperkrullers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zelf ga ik het liefst voor een wimperkruller van metaal, maar ik geef er geen fortuin aan uit. Op dit moment heb ik nog een wimperkruller van NYC, die ik persoonlijk destijds wel een stuk fijner vond dan de Kruidvat wimperkruller, maar NYC is helaas niet meer verkrijgbaar. De wimperkrullers van Essence en Catrice zijn daarvoor een goed alternatief.

Het gaat niet perse om het materiaal, maar meer om de techniek. Je begint met wimpers krullen op schone wimpers en dus voordat je mascara aanbrengt. Voordat je begint kun je je wimperkruller eventueel opwarmen, zodat je wimpers langer gekruld blijven. Er zijn ook speciale wimperkrullers die zichzelf opwarmen! Als je geen elektrische wimperkruller hebt, dan kun je hem opwarmen door middel van een föhn of de radiator. Voel van tevoren even of hij niet te warm is en je bent klaar om te gaan.

Stap voor stap:

  • Breng de wimperkruller naar het begin van de bovenste wimperrand, net na je ooglid. Je knijpt zachtjes in de wimperkruller, doe dit niet te hard, want dan kun je je wimpers eruit trekken. Het klinkt eng, maar het is even oefenen hoe hard je precies moet knijpen. Na een paar keer heb je dit door!
  • Vervolgens kantel je de wimperkruller naar boven (je draait hem in feite een kwart richting je ooglid) en glij je rustig halverwege de wimpers. Als je daar bent aangekomen knijp je de wimperkruller nog een keer voorzichtig dicht. Dit houd je 2 à 3 seconden vast.
  • Daarna glij je weer rustig verder naar het uiteinde van je wimpers, waar je de wimperkruller nog een laatste keer voor 2 à 3 seconden dichtknijpt.
  • Mocht het nodig zijn kun je het daarna nog een keer in een vloeiende beweging doen, zonder tussenstops. Dit kun je bijvoorbeeld ook doen bij de binnenste of buitenste wimpers, zodat deze net zo mooi krullen als de rest.

Wimpers krullen zonder wimperkruller

Heb je geen wimperkruller in huis, maar wil je wel snel je wimpers krullen? Dan geef ik je graag nog een aantal tips om dit snel en gemakkelijk te doen, met dingen die je wél in huis hebt.

1. Met je mascaraborsteltje

De allermakkelijkste optie om je wimpers te krullen zonder wimperkruller is met behulp van je mascara. Je brengt je mascara aan in een zigzaggende manier (waar je meer over leest in het artikel over make-up aanbrengen) en houdt het borsteltje 10 seconden vast aan het einde van je wimpers. Zo gebruik je eigenlijk een beetje dezelfde tactiek als met een wimperkruller!

2. Met je vingers

Dit heb je misschien al eens geprobeerd en het kan echt werken: met je vingers je wimpers krullen. Dit is een hele zachte manier voor de wimpers. Je verwarmt je vingers met bijvoorbeeld je adem en drukt ze tegen je wimpers aan. Dit hou je 10 seconden vast. Voor meer effect kun je hier ook gebruik maken van vochtige vingers of na het krullen nog wat extra laagjes mascara aanbrengen.

3. Met een lepel

Een lepel heeft iedereen wel in huis en kun je dus ook gebruiken voor het krullen van je wimpers. Doe dit wel rustig en met beleid, zodat je er geen wimpers uittrekt. Je maakt de lepel warm met warm water en legt vervolgens de bolle kant van de lepel achter je wimpers. Vervolgens druk je je wimpers tegen de lepel aan en houd je dat 10 seconden vast. Finish daarna met het aanbrengen van je mascara.

4. Met een primer

Wist je dat er ook primers zijn voor je wimpers? Deze verzorgen je wimpers, waardoor je wimpers groeien, maar brengen ze ook perfect in model. Zo krijg je gesepareerde wimpers met extra volume. Zelf gebruik ik deze stap altijd als extraatje na het krullen van mijn wimpers!

Hoe krul jij het liefst jouw wimpers en wat is jouw favoriete wimperkruller?

Bron foto: annstar14/Shutterstock.com