Toen ik the Ritual of Jing voor het eerst rook in de Rituals winkel was ik er al helemaal weg van. Het is zo’n zachte ontspannende geur, die me heerlijk leek voor wat extra me-time voor het slapengaan. Voor mijn verjaardag kreeg ik de calming ritual giftset van deze lijn en in deze Ritual of Jing review vertel ik je er alles over.

The Ritual of Jing

Ritual of Jing review: de calming ritual giftset

The Ritual of Jing is geïnspireerd op een eeuwenoud Chinees concept. Het staat voor kalmte, stilte en rust. De Ritual of Jing collectie geeft je alles wat je daarvoor nodig met zowel een relax als een sleep lijn. Zo kun je jouw eigen ontspannende moment creëren op ieder gewenst moment van de dag, maar ook heerlijk in slaap vallen door de geuren uit de sleep lijn.

Ontspanning is in deze tijd ontzettend belangrijk. Alle producten uit deze calming ritual giftset zijn bedoeld om lekker te ontspannen. Zo bevat deze de calming foaming shower gel, de soothing body cream, de mild body scrub en een kaars met precies dezelfde geur. Lotusbloemen en jujube zorgen voor deze fijne zachte geur, die tevens bekend staan om stress te verlichten, je kalmer te laten voelen en je dag te vullen met een gevoel van rust en vrede.

Ritual of Jing review: calming foaming shower gel

Ritual of Jing review: de calming foaming shower gel

De foaming shower gel van Rituals is natuurlijk één van de meest bekende producten. De douchegel in de vorm van een super zachte schuim is heel fijn in gebruik en straalt voor mij heel veel luxe uit. Ik vind dat de geur in deze douchegel enorm goed tot zijn recht komt. De zachte en tegelijkertijd warme geur, die je echt een keer moet ruiken, geeft je een lekker fris en enorm ontspannen gevoel. Een mooie bijkomstigheid is dan ook, dat de rest van de badkamer ook meteen zo lekker ruikt!

Ik moet zeggen dat ik deze keer echt heb gemerkt dat de foaming shower gel zoveel doet voor mijn huid. Je merkt gewoon dat het een iets luxere douchegel is. Mijn huid voelt na gebruik namelijk super zacht en verzorgd aan. Ik zou mezelf als mijn douchegels op zijn zeker deze opnieuw cadeau doen, omdat het zo’n fijn verwenmomentje is. Je komt meteen helemaal tot rust.

Soothing body cream

Ritual of Jing review: soothing body cream

Als je wilt dat de geur na het douchen nog wat langer blijft hangen, dan kun je hem eventueel opvolgen met de soothing body cream. Ook deze heeft een erg krachtige geur die je bij het aanbrengen goed ruikt, waardoor hij echt aanvoelt als een verwenmomentje. Zelf breng ik hem alleen aan als mijn huid er droog uitziet of aanvoelt en daardoor heb ik hem de laatste tijd vooral veel gebruikt bij droge handen.

Het is een fijne crème, maar hij is wat dunner dan je misschien gewend bent. Toch heb je slechts een klein beetje nodig om je huid goed in te smeren. Na het smeren glanst m’n huid zelfs een beetje en voelt het heel zacht en verzorgd aan. Door de parfum in het product kan ik hem jammer genoeg niet te veel gebruiken, maar het is hoe dan ook een fijne aanvulling op de shower gel.

Mild body scrub

Ritual of Jing review: de mild body scrub

De mild body scrub uit deze Ritual of Jing review is een scrub op crèmebasis met fijne bamboedeeltjes. Zo kun je jouw huid op milde wijze scrubben en de dode huidcellen toch verwijderen. Je kunt deze body scrub volledig op zichzelf gebruiken of gebruik hem anders om te scrubben na je douchegel. Hoe je hem ook gebruikt, het wordt aangeraden om hem maximaal twee keer per week te gebruiken.

Rituals body scrub review

Ik vind het fijn dat het een hele zachte scrub is, zodat je ook je huid meteen verzorgd. Zelf heb ik een vrij droge huid, dus dan kan een scrub al snel te heftig zijn. Ik gebruik hem daarom zelf ongeveer één keer in de twee weken en dat bevalt eigenlijk heel goed. Ik vind het aanbrengen door de crèmestructuur wel iets lastiger, want daardoor spoelt het gemakkelijker van je lichaam af.

Je hebt daardoor wat meer nodig dan je misschien gewend bent, maar na afloop voelt je huid zijdezacht aan. Zeker als je hem ook nog extra opvolgt met de soothing body cream.

Geurkaars

Rituals geurkaars met de tekst: quiet the mind and the soul will speak

De warme en ontspannende geur van de Ritual of Jing collectie is ook weer te vinden in een fijne geurkaars. Het leuke aan de geurkaars uit de giftset vind ik dat er nog een mooie quote op afgedrukt staat. Quiet the mind and the soul will speak. Een hele toepasselijke quote voor deze ontspannende lijn.

Ik vind het heel fijn om met een geurkaars de geur nog extra in huis te halen. Ik doe dit zelf namelijk altijd het liefst met kaarsen of het huisparfum. Op dit moment staat de kaars op mijn nachtkastje en zelfs als hij niet brandt komt de geur me al tegemoet. Eigenlijk bijna zonde om helemaal op te branden dus!

Conclusie

Ritual of Jing review: de calming ritual giftset

Zoals je hebt kunnen lezen in deze Ritual of Jing review ben ik heel blij met deze lijn van Rituals. Het is gelanceerd als een limited edition, maar ik mag hopen dat hij vast in de collectie blijft. Voor mij is dit nu absoluut mijn favoriete geur bij Rituals en ik heb tot nu toe echt genoten van alle producten die ik uit deze lijn in bezit heb.

De favoriet blijft toch de foaming douche gel, omdat je deze het meest gebruikt en ook echt veel verzorgender lijkt te werken dan goedkopere douchegels. Ook kan ik heel erg genieten van de kaars, omdat je de geur al ruikt zonder de kaars aan te steken. Zo kun je genieten van de fijne zachte geur terwijl je in slaap valt…

De calming ritual giftset uit deze Ritual of Jing review is verkrijgbaar voor €29,90 bij Rituals, Bol.com en Douglas.