Zelf kan ik me er enorm aan ergeren: wallen. Het lijkt soms niet uit te maken of je goed hebt geslapen of niet, maar die opgezette ogen en donkere kringen spelen altijd op. Gelukkig zijn er een aantal handige tips die antwoord geven op de vraag ‘wat te doen tegen wallen?’ en die bespreken we in dit artikel.

Wat te doen tegen wallen?

Al eerder stelde ik de vraag in de Facebookgroep wat ik kon doen tegen opgezwollen ogen. Perfecte tips om mee te nemen in dit artikel, want opgezwollen ogen staan vaak gelijk aan wallen. Wallen zijn eigenlijk vocht, vet of huid dat ophoopt onder je ogen en daaronder liggen de donkere kringen waar veel mensen last van hebben. De donkere kringen zijn in feite bloedvaatjes die door de dunne huid heen schijnen, waardoor dit (afhankelijk van de ondertoon) resulteert in een blauwe of paarse kringen. Aangezien beide zorgen voor een wat vermoeide indruk geef ik tips om zowel de zwelling als de kleur te verminderen.

Koude eetlepel

Als je twee eetlepels in de vriezer legt, kun je deze de volgende ochtend op je ogen leggen. Dit is een heel fijn verfrissend momentje en de kou zorgt ervoor dat de zwelling afneemt. Ideaal dus als je merkt dat je last hebt van opgezwollen ogen of als je nog erg moe bent. Door de kou krijg je namelijk zo’n oppepper dat je meteen goed wakker bent.

Crème tegen wallen

Als je graag oogcrème gebruikt, dan is het verstandig dat je een crème tegen wallen gebruikt. Normale oogcrèmes kunnen veel vocht bevatten, dat de wallen opnemen en daardoor kunnen ze juist verergeren. Mijn ogen zie ik echt slinken door de Annemarie Börlind oogcrème, maar over de Remescar wallen en donkere kringen oogcrème heb ik ook al veel lovende reviews gelezen. Op dit vlak is het dus echt een kwestie van uitproberen en goed kijken wat een bepaalde crème voor je doet.

Kamille thee

Kamille thee werkt niet alleen rustgevend op je lichaam, maar ook kalmerend voor je huid. Als ik last heb van een ontstoken oog gebruik ik het eigenlijk altijd, maar ook bij wallen is het een lifesaver! Je kunt de theezakjes natmaken met koud water en direct op je ogen leggen of een kommetje thee zetten, als het afgekoeld is wattenschijfjes in deppen en op je ogen leggen.

Komkommer

Komkommer is een goed alternatief voor de bevroren eetlepels. Door twee plakjes af te snijden en deze even op je ogen te leggen voelen je ogen snel frisser en minder opgezwollen aan!

Masseren met een jaderoller

Een jaderoller zie je de laatste tijd veel voorbijkomen, maar ook dit is een goede manier om je huid te masseren en tegelijkertijd te verfrissen. De jaderoller is van zichzelf al koud, omdat jade een koude steen is die geen warmte vasthoudt, maar je kunt hem in de koelkast leggen voor extra effect. Vervolgens rol je de jaderoller langs je ogen en masseer je dit gebied, zodat je wallen langzaam verdwijnen. Dit komt doordat de massage zorgt voor een betere doorbloeding, dat op zichzelf weer zorgt voor een stevigere en strakkere huid.

Concealer

Tot slot kun je aan de slag gaan met concealer om je wallen weg te werken. Zelf heb ik veel geleerd van deze tutorial van Xelly en aan de hand daarvan het HEMA concealer palette ontdekt. De kleur die ik het liefst gebruik voor mijn wallen is de tweede kleur een warme oranje tint die de grauwe kleur onder mijn ogen zo verdoezeld. Als je wat meer een blauwige kleur hebt onder je ogen, dan zal de meest rechtse kleur je heel goed doen!