Een elektrische gezichtsborstel kan je helpen om onzuiverheden tegen te gaan en je huid diepgaand reinigen. Twijfel je of je een gezichtsborstel iets voor jou is? In dit artikel leg ik je graag uit wat de voordelen van een gezichtsborstel zijn.

Wanneer gebruik je een gezichtsborstel?

Je gebruikt een reinigingsborstel om je huid te reinigen met een reinigingsgel. Je gebruikt dan in plaats van je handen om het product in te masseren een gezichtsborstel. Je kunt hem daarom zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken. Zelf gebruik ik hem iedere ochtend onder de douche in combinatie met de Kiehl’s calendula deep cleansing foaming face wash.

Wat zijn de voordelen van een gezichtsborstel?

Je reinigt je gezicht met een gezichtsborstel in een minuut of langer als daar je voorkeur naar uitgaat. Je bent dus net zo lang kwijt als met het inmasseren van een reinigingsgel als met het wassen van je gezicht met een borstel. Daarnaast reinigt een borstel je huid veel dieper door de krachtige draaiende, trillende en/of pulsende bewegingen. Hierdoor is het gemakkelijker om ook diepliggende puistjes en ontstekingen aan te pakken, voor een mooier en egaler resultaat.

Een gezichtsborstel zorgt voor een betere doorbloeding. Dit is niet alleen beter voor het product dat je op je gezicht aanbrengt, wat hierdoor beter zijn werk kan doen, maar ook voor je huid zelf. Door een betere doorbloeding straalt je huid veel meer, waardoor je echt een mooie natuurlijke glans en glow ziet ontstaan na het reinigen. Zelf zag ik na één keer gebruik al een veel mooiere en stralende huid, zelfs zonder crèmes.

Wat ook bijdraagt aan een mooiere stralende huid is het verwijderen van dode huidcellen. Dit is iets wat je door middel van de draaiende, trillende en/of pulsende bewegingen aanpakt. Je dode huidcellen worden door een gezichtsborstel verwijderd, waardoor je huid meer gladder aanvoelt, maar ook je huidverzorging na je reiniging beter intrekt.

Welke kies ik?

Er zijn veel verschillende gezichtsborstels op de markt. Het grootste verschil tussen de elektrische gezichtsborstels is de borstels met haartjes en siliconenpuntjes. Zelf heb ik beide gehad, maar gaat mijn voorkeur zeker uit naar die met siliconenpuntjes. Deze zijn beter schoon te houden en deze borstel is één geheel, waardoor je er heel je leven mee kunt doen. Je hoeft bij deze gezichtsborstels namelijk geen opzetstukken te vervangen.

Mijn favoriet op dit moment de FOREO Luna 3 die je hebt voor de gevoelige, gecombineerde en de normale huid. Deze reingingsborstel heeft mijn huid echt veel egaler gemaakt en haar mooie natuurlijke glow teruggegeven. Mocht je opzoek zijn naar een gezichtsborstel, dan kan ik je deze zeker aanraden! Het is een investering, maar aangezien je er je leven lang mee kunt doen, de investering zeker waard.